Figen Yüksekdağ: Direne direne kazanacağız

Iğdır'da kadın heykelinin açılışında konuşan Yüksekdağ, 'direne direne kazanacağız' dedi

Google Haberlere Abone ol
Figen Yüksekdağ: Direne direne kazanacağız
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Her zaman olduğu gibi yine direne direne, birleşe birleşe kazanacağız. Bu gücü asla kırmayı başaramadılar, başaramayacaklar." dedi.

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde belediyenin yaptırdığı Özgür Kadın Anıtı'nın açılışını yapan Yüksekdağ, beraberindeki partililerle Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il örgütü binası önünde düzenlenen mitinge katıldı.

Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, demokratik siyasetin halk için önem arz ettiğini belirterek, "Bizler Meclise giderken sizlerin onurlu duruşunu, tüm şehitlerin vebalini sırtlandık. Böyle bir veballe Meclise dişimiz, tırnağımızla girdik. Mecliste onurlu bir halkın temsilcileri olduk. Tek korkumuz sizlere layık olamamaktı. Bizler sadece sizi iyi temsil edememekten korkarız." dedi.

Bunun dışında ne saltanatçılardan ne de zorbalardan korktuklarını ifade eden Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"HDP, onların saltanatına engel olduğu için Meclisten sürülmeye çalışılıyor. HDP direnen halkların birleşik iradesidir. Saltanatın karşısında el etek öpenleri bu halk asla affetmeyecek. Teslim olanları unutmayacağız. Teslimiyete karşı tek yolumuz direniş yoludur. Kürtlerin, Alevilerin, Azerilerin bu karanlığa dur deme zamanı gelmiştir. Demokratik onurlu bir barışa dayanan yolumuzu çok daha güçlü bir şekilde açacağız. Savaşı dayatanlar kaybedecek, özgürlüğe ve demokrasiye inananlar kazanacak. Ellerinden geleni yapıyorlar ama halklar vekillerine sahip çıkıyor. Sizi temsil ettiğimiz için gururluyuz. Bizleri hapse atmakla tehdit edenler, bizlere oy verenlere saldıranlar çok yakında pişman olacaklar."

Yorumlar