"Fezlekelerin Meclis'e sunulması, bütün vekillerin incelemesi sonucunu doğurmaz"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 4 eski bakanla ilgili fezlekelerin Meclis'e getirilmesinin bütün milletvekillerinin inceleme yapması anlamına gelmeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
"Fezlekelerin Meclis'e sunulması, bütün vekillerin incelemesi sonucunu doğurmaz"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 4 eski bakanla ilgili fezlekelerin Meclis'e getirilmesinin bütün milletvekillerinin inceleme yapması anlamına gelmeyeceğini söyledi.

Bakan Bozdağ, Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesinde partisinin seçim irtibat bürosunun açılışı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin 4 eski bakanla ilgili hazırlanan fezlekenin internete sızdırıldığını hatırlatması üzerine Bozdağ, eski bakanlarla ilgili fezlekelerin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni intikal ettirildiğini belirtti. Bozdağ, "Tabi Meclis ara verdikten sonra bu Türkiye'nin gündemine geldi. Şu anda Meclis'tedir. Meclis'te tabi bu bir adli süreç olduğu için, adli sürece uygun usulün izleneceğini tahmin ediyorum. Dün Meclis Başkanımız'ın yaptığı bir açıklama da var bu yönde. Çünkü iddia edilen konular şuanda bir yönü ile vekil olmayanlarla ilgili soruşturulan konular. Sayın bakanlarla ilgili iddia edilen hususlar da bir takım suç isnatları. Ancak bunlar da, soruşturma komisyonu marifeti ile incelenebilir ve sadece soruşturma komisyonunda bulunan üyeler inceleyebilir. Benim kanaatim de o yöndedir. Çünkü bu Meclis'te devam edecek süreç de bir adli süreçtir. Adli süreçlerde nasıl bu işliyorsa öyle işleyecektir. Meclis'in yaptığı da böyle bir husustur. O yüzden Meclis'in bilgisine sunulmuş olması bana göre bu dosyaların içeriklerinin bütün milletvekilleri tarafından incelenmesi sonucunu doğurmaz. Çünkü soruşturmanın gizliliği esastır, gizliliğin ihlali de bizim hukukumuz da suçtur." şeklinde konuştu.

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Meclis'te milletvekilleri ile alakalı oy kullanılacak, fezlekelerin içeriğini de bilmesi gerekir' yönünde bir açıklaması var." şeklindeki soruya Bozdağ, "Biz açıklamalarımızı hukuka uygun yapmamız lazım. Hukuk ne diyorsa, ona göre konuşmamız lazım. Hukuk bunun bir adli süreç olduğunu söylüyor, dolayısıyla adli süreçlerde ne zaman aleniyet başlar, ne zaman gizlilik başlar, bu Bekir Bozdağ'ın veya Kemal Kılıçdaroğlu'nun düşüncesine göre oluşmaz, yasaya göre oluşuyor. Bu konularda yasa hükümleri çok açık." diye konuştu.


Süleyman Şah Türbesi'nin çevresindeki çatışmalara herhangi bir müdahele söz konusu olabilir mi?" sorusuna Bozdağ, "Şuana kadar bildiğim kadarıyla türbeye dönük saldırı olmadı. Süleyman Şah Türbesi'nin olduğu yer Türkiye toprağıdır ve Türkiye tarafından korunmaktadır. Her şartta da bundan sonra koruması yapılacaktır." dedi.

CİHAN

Yorumlar