'Fezlekeler TBMM'de' iddiası

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin istifa eden dört bakan hakkında hazırlanan fezlekelerin TBMM’ye geldiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
'Fezlekeler TBMM'de' iddiası

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin istifa eden dört bakan hakkında hazırlanan fezlekelerin TBMM’ye geldiği iddia edildi. 28 Şubat akşamı Meclis’e ulaştığı, ancak kimseye haber verilmediği önü sürüldü. Adalet Bakanlığı tarafından savcılığa iade edilen fezlekelerin Meclis’e ulaştığı konusunda resmi açıklama yapılmadı.

Fezlekeler, Meclis Genel Kurulu’na sunulmadan gizliliği ortadan kalkmadığı gerekçesiyle milletvekillerinin görmesine izin verilmiyor. Meclis tatilde olduğu için Genel Kurul’da okunma ihtimali bulunmuyor. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrasında Adalet Bakanlığı’na gönderilen fezlekeler ile şu anda Meclis’e geldiği öne sürülen fezlekelerin içeriğinin aynı olup olmadığı ise bilinmiyor.

Bakanlığa gönderilen fezlekelerin 26 klasörden oluştuğu, Meclis’e gelen klasörlerin sayısının ise 10 olduğu iddialar arasında. Meclis, yerel seçim çalışmaları sebebiyle 1 Mart Cumartesi gününden itibaren tatile girmişti. CİHAN

Yorumlar