Fezlekeler Meclis'e gelmezse CHP demokratik eylemlere başlayacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, fezlekelerin biran önce Meclise gönderilmesini isteyerek "Bu fezlekelerin gelmesi için CHP olarak kamuoyunda daha çok dillendireceğiz ve çeşitle bölgelerde bununla ilgili demokratik eylemlere başvuracağız.

Google Haberlere Abone ol
Fezlekeler Meclis'e gelmezse CHP demokratik eylemlere başlayacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, fezlekelerin biran önce Meclise gönderilmesini isteyerek "Bu fezlekelerin gelmesi için CHP olarak kamuoyunda daha çok dillendireceğiz ve çeşitle bölgelerde bununla ilgili demokratik eylemlere başvuracağız." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek ile görüştükten sonra basın toplantısı düzenleyen Tekin, ziyaretin bir nezaket ziyareti olduğunu belirterek Türkiye'nin önemli meselelerinin de konuşulduğunu ifade etti. Fezlekelerin hala neden Meclis'e gelmediğini sordu.

Türkiye'nin olağanüstü hal dönemi yaşadığına dikkat çeken Tekin, iddialar doğru değilse bakanların neden görevden alındığını sordu. Kamuoyuna yansıyan tapeleri hatırlatan Tekin, uygulamaların tamamının olağanüstü hal uygulamaları olduğunu vurguladı.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili Tekin, "Savcılar, polisler, paralel örgütler, bunların hepsini bir tarafa bırakalım, bir an bunları doğru varsayalım, bir tek şey istiyorum, İranlı işadamı Reza Zarrab'ın ofisine gelen giden ziyaretçilerin kimler olduğunu açıklayın. Burası türbe mi, ne işiniz var burada? Oradaki MOBESE sistemlerini açalım halka. Kimler gelip gittiğine bakalım. Hayırdır, burası türbe midir? MOBESE'leri açın iddialarınızın tamamını doğru sayacağız." ifadelerine kullandı.

Yaşanılanların Türk siyasetinin ne kadar kirlendiğini, çamura saplandığını gösterdiğini belirten Tekin, bir siyasetçi olarak bundan utandığını ve milletin haklarını koruyamadıklarını kaydetti.

'KILIÇDAROĞLU'NUN FEZLEKESİ 12 SAAT SONRA GELDİ'

Fezlekelerin gelmemesiyle ilgili bir soruya ise Tekin, "Kılıçdaroğlu'nun fezlekesi 24 saat değil 12 saat sonra geldi. İçeriği rüşvet, yolsuzluk, aldı verdiği değil sadece düşüncesini ifade ettiği için jet hızıyla geldi. Sayın Kılıçdaroğlu gereğini yapın dedi. Bu fezlekeleri geciktirerek ne yapmak istediklerini ben merak ediyorum. 'İnceliyoruz' demişti, Adalet Bakanlığı'nın fezlekeleri inceleme yetkisi yoktur. Bu fezlekelerin ivedilikle TBMM'ye gelmesi lazım. Bir çok siyasetçi ve Bakan ile ilgili çok önemli iddialar var, bunları kapatmamız mümkün değildir. Bu fezlekelerin gelmesi için CHP olarak kamuoyunda daha çok dillendireceğiz ve çeşitle bölgelerde bununla ilgili demokratik eylemlere başvuracağız." şeklinde konuştu.

Meclis çatısı altında olağanüstü hal dönemi yaşandığını dile getiren Tekin, bugünkü iktidarın talebinin daha demokratik hukuk anlayışı olmadığını belirtti. "Kaldırılmak istenen özel yetkili mahkemelerin başsavcısı Başbakan değil miydi?" diye soran Tekin, CHP'nin geçmişten beri bu mahkemelerin kaldırılmasını istediğini hatırlattı. Tekin, "Öncelikle yapılması gereken bu soruşturmaların sağlıklı yürütülmesi. Evrensel hukuk istiyorsanız, hodri meydan, gereğini yapalım." diye konuştu. Tekin, "Anamuhalefet olarak bu suçumuza ortak olun derseniz kusura bakmayın kimse bizden bunu beklemesin." ifadelerini kullandı.

İnternet ve dinlemeler konusunda Tekin, "Hadi buraları kontrol ettiniz, diğer ülkeleri nasıl kontrol edeceksiniz. Bu kabul edilebilecek bir anlayış değil. Sayın Başbakan'ı dinleyenlerle ilgili bir soruşturma açıldı mı? Bir Başbakan kendisi itiraf ediyorsa, ona rağmen bir soruşturma açılmamışsa bu çok manidar. CHP'nin dinlendiğini, MHP'nin takip edilmesini gazetelerin yazmasına rağmen, iktidar milletvekillerinin bir tanesi bir demeç bile vermediler. Sayın Kılıçdaroğlu'nun nefesini dinlesen ne olur, ihale almaz, vermez, dinlerseniz boşa dinlemiş olursunuz. Size dokununca şimdi feryat ediyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar