Fezleke görüşmelerinde Meclis TV'nin internet yayını zaman zaman çöktü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yapılan fezleke görüşmelerinde TBMM TV'nin internet yayında sık sık erişim sorunu yaşandı, zaman zaman site çöktü. Televizyon kanalları sık sık yayını kesmek zorunda kaldı.TBMM Genel...

Google Haberlere Abone ol
Fezleke görüşmelerinde Meclis TV'nin internet yayını zaman zaman çöktü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yapılan fezleke görüşmelerinde TBMM TV'nin internet yayında sık sık erişim sorunu yaşandı, zaman zaman site çöktü. Televizyon kanalları sık sık yayını kesmek zorunda kaldı.

TBMM Genel Kurulu'nun 84. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Meral Akşener yönetiyor. TBMM Genel Kurulu'nda, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu kurulup kurulmamasıyla ilgili önergeler görüşülüyor.

Fezleke görüşmelerinde TBMM TV'nin yayın yapmaması sebebiyle televizyon kanalları ve yayın kuruluları, "http://www.tbmmtv.gov.tr" internet sitesi üzerinden yapılan yayına yöneldi. Meclis TV'nin internet yayında yoğunluk sebebiyle sık sık erişim sorunu yaşandı. Site, zaman zaman çöktü.

TBMM TV'YE TEPKİLER

Öte yandan, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Meclis TV'nin yayın yapmamasına tepki olarak görüşmeler esnasında tablet bilgisayarı ile bir uygulamadan Genel Kurul'dan canlı yayın yaptı.

Bu arada, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın TBMM TV'nin yayın yapması yönündeki isteği reddedildi. Bu karara tepki gösteren Vural, "Meclis Başkanlığı'nın gönderdiği bir yazı var. TRT, şöyle bir yazı ile talebi reddetmiş; 'TRT spor yayınları yapılan TRT 3 kanalında özellikle canlı yayınlarda aksamalara neden olmaktadır. Bu bahse konu protokolün 3. maddesinde yer alan yayın sürelerinin dışına çıkılamayacağı ifade edilmiştir.' TRT, sen TBMM'nin üzerinde misin?" şeklinde açıklama yaptı. CİHAN

Yorumlar