'Fezleke görüşmelerinde bakanların savunma hakları ellerinden alındı'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bakanlarla ilgili fezleke görüşmelerinin Meclis TV'den canlı yayınlanmamasını eleştirdi. Destici, "Meclis'teki fezleke görüşmeleri keşke canlı yayımlanabilseydi. Milletimizin bunu...

Google Haberlere Abone ol
'Fezleke görüşmelerinde bakanların savunma hakları ellerinden alındı'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bakanlarla ilgili fezleke görüşmelerinin Meclis TV'den canlı yayınlanmamasını eleştirdi. Destici, "Meclis'teki fezleke görüşmeleri keşke canlı yayımlanabilseydi. Milletimizin bunu izleme ve görme imkanı olsaydı. En azından suçlanan bakanlar açısından da iyi olurdu. Millete karşı da savunmalarını yapmış olurlardı." dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yunus Emre'yi anma etkinliklerine katılmak için geldiği Eskişehir'de gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 4 bakanın fezleke görüşmeleri ile ilgili konuşan Destici, fezleke görüşmelerinin Meclis TV'den yayınlanmamasının en çok bakanları etkilediğini şu sözlerle dile getirdi: "Meclis'teki fezleke görüşmeleri keşke canlı yayınlanabilseydi. Milletimizin bunu izleme ve görme imkanı olsaydı. En azından suçlanan, itham edilen ve soruşturması devam eden bakanlar açısından da iyi olurdu. Millete karşı da savunmalarını yapmış olurlardı."

Destici şunları kaydetti:" Ben ilk soruşturma gönünde de bunları söyledim. Bu soruşturmaların önü kesilmesin. Bu soruşturmaların önünün kesilmesi en çok suçlananları yaralar. Bunlar hukuk önüne gidip aklansınlar ve aklanma imkanları ellerinden alınmasın. Dün de Meclis TV yayını kesmesi bir nevi bu bakanların savunma haklarını millete karşı kendilerini ifade etme haklarını ellerinden almış oldu. Onun için ben bunu doğru bulmuyorum. Keşke bir milletvekili elinde iPad ile Türkiye'ye servis etmeseydi. Keşke Meclis TV çok net bir şekilde bunu gösterseydi de milletimiz tüm çıplaklığıyla kim neyle suçlanıyor ve kim nasıl savunmasını yapıyor bütün bunları görseydi ve buna göre bir karar verme imkanı elde etseydi."

Dünkü görüşmelerde 4 bakandan çok bir yönetimin savunma verdiğine ifade eden Destici, "Keşke millet bunu görmüş olsaydı. Hükümetin tavrı başından belli milletin bunları duymasını istemiyorlar." dedi. CİHAN

Yorumlar