Feyzioğlu: Öyle bir şeye gülüp geçiyorum

CHP ve MHP'nin kapatılacağına dair iddiaların yankıları devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Feyzioğlu: Öyle bir şeye gülüp geçiyorum

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP ve MHP hakkındaki kapatma iddialarına ilişkin, "Öyle bir şeye gülüp geçiyorum. Gülüp geçmeyeceğimiz bir noktaya iş gelirse de tıpkı gemideyiz, hepimiz ziyan görürüz. Böyle bir saçmalığın Türkiye'de gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum" dedi.

Balıkesir Barosuna ziyarette olan Feyzioğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine, politik partilerin kapatılmasına tam olarak karşı olduklarını söyledi.

Parti kapatmanın bir çözüm olmadığını dile getiren Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'de parti kapatmalar bundan böyle bitti. Bugüne kadar hangi kapatma kararı hangi işe yaradı? Hep parti kapatmanın karşısında durduk, daima karşısındaydık. Parti kapatmalar, partiler içindeki demokrat ve radikal unsurların mücadelesinde, radikal unsurları daima biler, demokrat unsurların ise art çekilmesine neden olur. Parti içi iktidar kavgasında radikaller galip olur. AK Partine kapatma davası açılmamış olsaydı belki bugün AK Parti daha demokrat bir parti hüviyetini kazanabilirdi. Bu davalar radikalleri, demokrasiyi içine sindirememişleri öne çıkarıyor, diğerlerini ise geriye itiyor. Cumhuriyet Halk Partisine, MHPne açılacak kapatma davaları, demokrasiyi askıya almaktır. Siyasi partilerin bulunmadığı bir sistemde demokrasi filan olması olasıdır değil. Öyle bir şeye gülüp geçiyorum. Gülüp geçmeyeceğimiz bir noktaya iş gelirse de tıpkı gemideyiz, hepimiz ziyan görürüz. Böyle bir saçmalığın Türkiye'de gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum. Son kertede, Türkiye'de sayısının daha aşırı olduğuna inandığım akıllı insanlar, bu us fukaralarına gerekeni söylerler."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar