Feyzioğlu: Çatı aday son derece hatalı ve tehlikeli

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, "Ağustos ayı içinde gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu için muhalefetin çatı aday arayışını son derece hatalı ve tehlikeli görüyorum. Bu uygulama ancak karşı...

Google Haberlere Abone ol
Feyzioğlu: Çatı aday son derece hatalı ve tehlikeli

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, "Ağustos ayı içinde gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu için muhalefetin çatı aday arayışını son derece hatalı ve tehlikeli görüyorum. Bu uygulama ancak karşı adayın şansını arttırır." değerlendirmesinde bulundu.

25. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında, 'Hukuk Devleti ve Demokrasi' konulu söyleye katılan Metin Feyzioğlu, "Muhalefet partilerinin çatı aday formülünün çift aşamalı seçimlerin incelemeden mantığını ve matematiğini zerre kadar anlamadan öylesine söylenmiş ve çok tehlikeli bir öneri olarak görüyorum.” şeklinde konuştu.

    Moderatörlüğünü CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça’nın yaptığı söyleşide konuşan Feyzioğlu, “Cumhurbaşkanlığı konusunda süre hızla işliyor ancak sürecin hızla işlendiği görmediğini dile getirdi. Fevzioğlu, “Çift şamalı seçimde ilk turda çatı adayı aramak adaylarda o an için en yüksek oy almak kapasitesindeki sahip olanı ilk turda cumhurbaşkanı yapmaya elverişlidir ve çok tehlikelidir." diye konuştu.

    Hukukun üstün olmayıp, üstünlerin hukukunun bulunduğu bir ülkede halkın, adalete güven duygusunun da sarsılacağına dikkati çeken Feyzioğlu, "Zafere ulaşmak için çalışmaktan başka mucize yoktur. Hiçbir mazeret, zaferin yerine geçemez. Ülkemizde halkın tek kurtuluşu, halkçılık ilkesinin tam anlamıyla uygulanmasından geçer. Askeri darbeler bile Atatürk’ün halkçılık ilkesini söküp atamadı. Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, Atatürk o kadar büyüyor.” dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisine, 'cübbeni çıkar da siyasete gir' sözüne de yanıt veren Feyzioğlu, “İstediğim konuda konuşurum. Kimse bana nasıl konuşmam veya konuşmamam gerektiğini tebliğ edemez, bu birincisi. İkincisi ise şudur: Hukukun ‘h’sini bilmeden, hukuku katledenler, biraz da siyasetin nasıl yapılacağını bizden öğrensinler." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar