Fatma Şahin'den Fas çıkarması

antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, temaslarının ikinci gününde Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran tarafından kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
Fatma Şahin'den Fas çıkarması

Fas'ın Kenitra kenti ile Gaziantep içerisinde "kardeşlik" protokolünü imzalamak üzere beraberindeki heyetle Fas'ta olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, temaslarının ikinci gününde Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran nedeni ile kabul edildi. 

Başkent Rabat'ta Kraliyet Sarayı kompleksinde olan Başbakanlık merkezindeki görüşmeye, Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ve öteki yetkililer katıldı.

Yaklaşık yarım saat devam eden görüşmenin arkasından Şahin nedeni ile Fas Başbakanı’na armağan takdim edildi. 

Şahin, ziyaretin arkasından yaptığı izahatda, hem Türkiye hem Gaziantep şekilde kardeş şehirlerin sayısını artırmak istediklerini, bu suretle ticari, toplumsal ve kültürel ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Gaziantep ile Kenitra'nın dün imzalanan protokollere "Kardeş şehir" olduğunu hatırlatan Şahin, "Biraz evvela sayın Başbakan da 'ikiz belde oldunuz' dedi. Çok güzel bir meslek başlattık. Herkes bunu bekliyordu" dedi. 

KARDEŞLİĞİ BÜYÜTÜP, DÜŞMANLIĞI YOK ETMELİYİZ

Temasları esnasında kardeş belde protokolünün yanısıra iki şehrin belediyeleri ve endüstri odaları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesini öngören anlaşmalara da imza atıldığını belirten Şahin, önümüzdeki hafta Başbakan Yardımcsı Numan Kurtulmuş'un, Fas-Türk Günleri kapsamında beraberindeki geniş heyetle müşterek bu ülkeye istikbaline işaret etti.

Fas Başbakanı Benkiran'la Fas'ın da Türkiye'de Fas Kültür Günleri etkinliği düzenlemesi meselesinde konuştuklarını ve bu amaçla bir heyetin Gaziantep'e geleceğini anlatım eden Başkan Şahin, şöyle konuştu:

"SEVGİ VE KARDEŞLİĞİ BÜYÜTMELİYİZ"

"Bizim şehrimizde 23 fahri konsolosluk var. Şimdi inşallah 24'üncüsünü Fas'la yapacağız. Sayın Başbakanla bunun görüşmesini yaptık. Ben bunu, geleceğimiz adına, dünya barışımız adına, tıpkı kökten tıpkı medeniyetlerden gelmiş ülkelerimiz adına, çocuklarımıza bırakacağımız en iri miras şekilde görüyorum. Dünyanın buna gereksinimi var. Sevgiyi, kardeşliği büyütmeye, düşmanlığı azaltıp bulunmaz etmeye gereksinimi var. Biz de bugün ekip şekilde bunun için buradayız."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar