Fatma Şahin: Kadının belediye başkanlığı yapabileceğini göstereceğim

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı Fatma Şahin, yeni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı makamında ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Fatma Şahin: Kadının belediye başkanlığı yapabileceğini göstereceğim

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı Fatma Şahin, yeni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette genel olarak Gaziantep konuşuldu. Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili olarak, “Bundan sonraki süreçte, başarabilirsek inşallah, halkımızın teveccühüyle bir ilki başaracağız. Belediye başkanlığı hep erkek işi olarak görülüyor. Bunun yapılabilirliğini de göstermiş olacağız inşallah.” dedi.

Fatma Şahin, bakanlık koltuğunda yeni oturan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık’a 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ana konusu ekonomi paralelinde Şahin’in Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adaylığı oluşturdu. Bakan Işık, ülkenin kalkınmasında sadece devlet ya da sadece özel sektörün yeterli olmadığına işaret ederek, “Kamunun, yerel yönetimlerin, özel sektörün, üniversitelerin, vakıfların çok yakın işbirliği yapması gerekiyor. Burada da yerel yönetimlerin ağırlığı gittikçe fazlalaşıyor. İnşallah büyükşehir belediye başkanı seçileceksiniz. Antep halkının teveccühünü biliyorum. Antep halkı çalışkan insanlara sahip çıkıyor. Bu bağlamda seçileceğinize inanıyorum. İnşallah seçildikten sonra da çok yakın birlikte çalışmaya başlayacağız.” diye konuştu.

Bakanlık olarak bu güne kadar Gaziantep’e özel olarak önem verdiklerinin altını çizen Işık, Gaziantep’in projelerden önemli pay alan şehirler arasında olduğunu ifade etti. Güneydoğu Anadolu’da yer alan ve Ortadoğu’ya açılan en önemli kapı olması dolayısıyla Ar-Ge projeleriyle ve KOBİ'leri inovasyon konusunda destekleyeceklerini kaydeden Işık, TÜBİTAK Bilim Merkezi projesi konusunda da gerekli desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

"GAZİANTEP SANAYİNDE İSTİHDAMI 100 BİNDEN 150 BİNE ÇIKARTACAĞIZ"

Şahin de, yeni dönemin 'hayırlı' olmasını dileyerek, 12 yıldan bu yana bakan ile sürekli yollarının kesiştiğini belirtti. Bakanlığın ülkenin kalkınması noktasında ana motor görevi gördüğünü vurgulayan Şahin, Gaziantep’e ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Antep’in bir sanayi şehri olduğuna dikkat çeken Şahin, şu ifadeleri kullandı: “Organize sanayide 100 bin çalışanımız var. Gelecek yıl 150 bin istihdam üretmeyi bekliyoruz. Ülkenin işsizlik sorununa baktığımızda sanayi bölgelerinin önemi görülür. 170 ülkeye ihracat yapıyoruz. Kalkınmanın özü birey. İnsanımız çok önemli projeler üretebiliyor. Müteşebbis ruh çok önemli. Bundan sonraki süreçte, başarabilirsek inşallah halkımızın teveccühüyle bir ilki başaracağız. Belediye başkanlığı hep erkek işi olarak görülüyor. Bunun yapılabilirliğini de göstermiş olacağız inşallah.”
CİHAN

Yorumlar