Fatih Erbakan, Saadet Partisi genel başkanlığına adaylığını açıkladı

Saadet Partisi’nde 4 Mayıs’ta yapılacak olan 5. Olağan Genel Kongre öncesi Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, genel başkanlığa adaylığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Erbakan, Saadet Partisi genel başkanlığına adaylığını açıkladı

Saadet Partisi’nde 4 Mayıs’ta yapılacak olan 5. Olağan Genel Kongre öncesi Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, genel başkanlığa adaylığını açıkladı. Milli Görüş’ün ikinci 40 yıl harekatını başlatacaklarını söyleyen Erbakan, “Bizim yönetim anlayışımızda insanları ayrıştırmak, fişlemek, kendi teşkilat mensuplarımızı fişleyip damgalamak yoktur. Bizim yönetim anlayışımızda, canla ve başla görevini yapmakta olan bir teşkilat mensubunu haksız yere görevden uzaklaştırmak yok.” dedi.

Saadet Partisi 5. Olağan Kongresi öncesi Fatih Erbakan ve SP eski bakanlarının katılımıyla hazırlık toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıda Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın SP Genel Başkanlığı’na aday olması kararı alındı.

Parti üyelerine seslenen Fatih Erbakan, kendisini genel başkanlığa aday gösteren herkese teşekkür etti. Erbakan, “Türkiye’nin dört bir tarafından koşup gelen, davamızın samimi insanları olarak Saadet Partimizin kurucuları, Genel İdare Kurulu üyeleri, Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, Saadet Partimizin büyük kongre delegeleri, il ve ilçe başkanları olarak bugün yapılan müzakere ve istişareler sonucunda bendenizi Saadet Partisi Genel Başkanı olarak görmenizi ifade etmeniz, SP’nin 4 Mayıs’taki kongresinde genel başkanlığa aday olmamı talep etmeniz, benim için en büyük şeref ve bahtiyarlıktır.” dedi.

Bazı kesimlerin ‘Fatih Bey’in bu çıkışı için biraz erken değil mi? Bu önümüzdeki kongrede kaybederse ne yapacak. Bunun arkasından siyasi hayatı ne olacak?’ şeklindeki yorumları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erbakan, “Bizler de bu salondan hep birlikte hasbi Milli Görüşçüler olarak diyoruz ki, ‘Bugün öyle bir gündür ki, şuanda Milli Görüş fikriyatının tek temsilcisi Saadet Partisi’ni kaybediyoruz. Toprak ayağımızın altından kayıyor. Eğer partimizi kaybetmek söz konusuysa, bizler birer dava adamı olarak, Biz kaybedersek ne yapacağız hesabına asla girmeyiz.” açıklamasında bulundu.

Kimseyle şahsi husumetinin bulunmadığına dikkat çeken Erbakan söyle devam etti: “Biz aynen Erbakan Hocamız gibi onun yetiştirdiği dava erleri ve evlatları olarak kişilerle savaşmak için değil, Türkiye’nin ve İslam dünyasının içinde bulunduğu kronik problemleri çözmek için, zulüm ve haksızlıkları kaldırmak için mücadele ederiz.”

Milli Görüş’ün ikinci 40 yıl harekâtını başlattıklarına işaret eden Erbakan, “Bizim yönetim anlayışımızda insanları ayrıştırmak, fişlemek, kendi teşkilat mensuplarımızı fişleyip damgalamak yoktur. Bizim yönetim anlayışımızda canla ve başla görevini yapmakta olan bir teşkilat mensubunu haksız yere görevden uzaklaştırmak yok. Bizi anlayışımızda bu davada hizmet etmek isteyen, er olmak isteyen hiç kimseyi bu davadan uzaklaştırmak yoktur. Bizim yönetim anlayışımızda kapalı kapılar arkasında plan yapmak yoktur, özümüz ve sözümüz birdir. Aynı Erbakan Hoca’mızın dediği gibi, ‘Bizim kafamızın arkasında başka gizli planlar bulunmaz.’ Bugün itibariyle herkes bilsin ki, Türkiye’nin Başkenti'nden Milli Görüş’ün ikinci 40 yıl harekâtını başlatıyoruz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar