'Evet' mühürlerinin kaybolma iddiası TBMM gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a kayıp olan ‘evet’ yazılı seçim mühürlerini sordu.

Google Haberlere Abone ol
'Evet' mühürlerinin kaybolma iddiası TBMM gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a kayıp olan ‘evet’ yazılı seçim mühürlerini sordu.

    Bülent Arınç tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, “'Hırsızlık bitmiyor: İstanbul'da 20 'evet' mührü çalındı!' başlığı ile basında yer alan haberlerde, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde İstanbul’un Esenyurt ilçesinde 20 ‘evet’ ve 10 sandık kurulu mührünün çalındığı iddiaları gündeme gelmiştir. İlgili haberlerde, Esenyurt 1.İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na teslim edilen 20 ‘evet’ ve 10 sandık kurulu mührü ile belediye seçimlerinde kullanılacak 312 adet mavi zarfın hırsızlar tarafından çalındığının öğrenildiği iddiaları basına yansımıştır. Şehit Caner Mert Kapalı Spor Salonu’nda muhafaza edilen mühür ve zarfların 11 Mart 2014 Salı gecesi ortadan kaybolduğu ve olayın üzerinden 10 gün geçmesine rağmen hiçbir siyasi partinin konudan haberdar olmamasının dikkat çekici olduğu vurgulanmıştır.” iddiasını hatırlattı.

    CHP’li Tanrıkulu bu bağlamda Arınç’a şu soruları yöneltti:
“Kaybolan ve çalınan 2014 yerel seçim mührü sayısı kaçtır? Kaybolan ve çalınan 2014 yerel seçim zarfı sayısı kaçtır?
20 ‘evet’ ve 10 sandık kurulu mührünü çalan kişilerin bulunması için yapılan çalışmalar nelerdir? Olayın gerçekleştiği bölgede bulunan mobese kamera kayıtları incelemeye alınmış mıdır?
Şehit Caner Mert Kapalı Spor Salonu sorumluları ile ilgili yasal bir inceleme başlatılmış mıdır veya başlatılacak mıdır?
Şehit Caner Mert Kapalı Spor Salonu’ndan kaybolan ve çalınan mühür ve zarflardan siyasi partilerin 10 gün sonra haberinin olması sorumluluk ihlali değil midir?
Seçim güvenliğine ilişkin bilgiler hızlı bir şekilde tüm partilere neden iletilmemiştir?
İl ve İlçe Seçim Kurullarına getirilecek oyların güvenliği nasıl sağlanacaktır? Kaç güvenlik personeli görevlendirilmiştir?
İl ve İlçe Seçim Kurullarına görevli olmayanların girişi nasıl engellenecektir? İl ve İlçe Seçim Kurullarında kaç adet güvenlik personeli görevlendirilmiştir? CİHAN

Yorumlar