'Eskişehirliler bize anlayış, uyum, nezaket içerisinde çalışmayı hatırlattı'

Milli Eğitim Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, demokrasi şölenine Eskişehir olarak yüzde 40'ın üzerinde katkıda bulunmak istediklerini ancak ellerinden bu kadarının geldiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Eskişehirliler bize anlayış, uyum, nezaket içerisinde çalışmayı hatırlattı'

Milli Eğitim Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, demokrasi şölenine Eskişehir olarak yüzde 40'ın üzerinde katkıda bulunmak istediklerini ancak ellerinden bu kadarının geldiğini söyledi. Avcı, "Uzlaşmanın önemli, karşılıklı anlayış, nezaket ve uyum içerisinde çalışmanın gerekli olduğunu Eskişehirliler bizi hatırlattı. Büyükşehir'i kazanmış olsaydık, yapacağımız pek çok işler vardı. Ama bunların Büyükşehir Belediye Başkanlığı eliyle yapmak mümkün olduğu için hüzünlüyüz. " dedi.

Bakan Avcı, AKP milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can ve Büyükşehir adayı Harun Karacan, Odunpazarı adayı Nevzat Önder, Tepebaşı adayı Orhan Soydaş ile birlikte parti binasında seçimleri değerlendirdi. Katılımcılar adına konuşan Bakan Avcı, Türkiye'nin bu kritik dönemeçten alnının akıyla çok güzel bir şekilde geçtiğini kaydetti. Ancak Eskişehir'de uzlaşmanın ne kadar önemli olduğunu bundan sonraki süreçte de karşılıklı anlayış, nezaket ve uyum içerisinde çalışmanın ne kadar gerekli, zorunlu ve önemli olduğunu Eskişehir halkının kendilerine bir daha hatırlattığını vurgulayan Bakan Avcı, "İnşallah Eskişehir en yüksek istifadeyi üretecek bir demokratik kültüre sahip olacaktır." dedi.

Eskişehir'de Büyükşehir'i almaları halinde yapacakları işlerin çok olduğunu ancak şimdi bu hizmetleri yapma konusunda hüzünlü olduklarını kaydeden Bakan Avcı, şöyle dedi: " Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmış olsaydık yapacağımız pek çok işler vardı. Onları Harun Bey seçim zamanında sizlerle paylaştı. Tabi bunların büyük bir kısmını Büyükşehir Belediye Başkanlığı eliyle yapmak mümkün olduğu için orada biraz hüzünlüyüz. Ama merkezi hükümet, ilçe belediyeleri ve meclis üyeleri olarak biz elimizden gelen katkıyı Eskişehir için yapmaya devam edeceğiz."

Konuşmasında Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti çalışmalarının seçimlerde kullanıldığını ima eden Bakan Avcı, şöyle konuştu: "Özellikle seçim sürecinde sıkça vurguladığımız Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde yaptıklarımız ve yapacaklarımız devam edecek. Onun için bu ajansın faaliyet süresini uzatmıştık. Tabi dediğim gibi biz Türkiye'deki demokrasi şölenine Eskişehir olarak yüzde 40'ın üzerinde katkıda bulunmak isterdik. Bu gün elimizden bu kadar geldi. Ama Türkiye'nin geldiği demokratik olgunluğu göstermesi bakamından 30 Mart seçimleri hepimizin için gerçekten çok sevindirici sonuçlar getirdi."
CİHAN

Yorumlar