Eski Savcının Davutoğlu davasına ret

MİT'e ait tırların durdurulması ve aranmasında görev alan, HSYK 2. Dairesince meslekten ihraç edilen eski Cumhuriyet Savcısı Takçı'nın Başbakan Davutoğlu'na açtığı 25 bin liralık manevi tazminat davası reddedildi

Google Haberlere Abone ol
Eski Savcının Davutoğlu davasına ret

MİT'e ait tırların durdurulması ve aranmasında görev alan, HSYK 2. Dairesince meslekten ihraç edilen eski Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı'nın Başbakan Ahmet Davutoğlu'na açtığı 25 bin liralık manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Takçı'nın avukatı Aziz Erbek ile Başbakan Davutoğlu'nun avukatı İbrahim Kayıkçı katıldı.

Dava dilekçelerini ve beyanlarını tekrarladıklarını ifade eden avukat Erbek, davanın kabulüne karar verilmesini istedi.

Avukat Kayıkçı ise müvekkilinin, konumu itibarıyla ülke halkına olup biten her şeyi tüm yönleriyle anlatmak, açıklamak, onları aydınlatmakla yükümlü olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"MİT'e ait tırların durdurulmasının amacı, Türkiye Cumhuriyetini ve Hükümetini ve müvekkilimin genel başkanı olduğu AK Parti'yi yıpratmak ve iktidardan uzaklaştırmak olduğu açıkça ortadadır. Müvekkilim, gerçekleştirilmek istenen bu amacı, operasyonun arka yüzünü kamuoyuyla paylaştığı, sorumlularını eleştirdiği ve bu operasyonların arkasında devlet kurumlarına yerleşmiş paralel yapının/örgütün olduğu kamuoyuna yansıyan bilgi ve kayıtlarla, devam eden soruşturmalar ve davalarla da açıkça ortadadır."

Kayıkçı, davanın reddini talep etti.

Hakim Ali Bülbül, davanın reddine karar verdiğini açıkladı.

Dava dilekçesinde, Davutoğlu'nun 13 Aralık 2014'te Adana İl Teşkilatı Kongresinde ve 27 Aralık 2014'teki Konya İl Teşkilatı Kongresinde yaptığı konuşmalarda, Takçı'nın "kişilik haklarına saldırıldığı" ileri sürülerek, 25 bin lira manevi tazminat talep ediliyordu.

MİT tırlarının durdurulması ve aranmasında görev alan cumhuriyet savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıklıoğlu, HSYK 2. Dairesince 14 Ocak 2016'ta meslekten ihraç edilmişti.

 

Yorumlar