Eski rekortmen milli atlet: Hakan Şükür'e yapılan büyük yanlış

Türk atletizminin rekorları elinde tutan 'Rüzgar Kız'ı, eski milli atlet, ilk kadın Atletizm Federasyonu başkanı Semra Aksu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyesi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Eski rekortmen milli atlet: Hakan Şükür'e yapılan büyük yanlış

Türk atletizminin rekorları elinde tutan 'Rüzgar Kız'ı, eski milli atlet, ilk kadın Atletizm Federasyonu başkanı Semra Aksu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyesi oldu. 1979-1997 yılları arasında faal spor yapan Aksu, AK Parti'li belediyelerin bazı stadyumlardan Hakan Şükür'ün adını kaldırmasına, "Hakan Şükür, bu ülkeye mal olmuş büyük bir futbolcuydu. Çok yanlış bir karar diye düşünüyorum." sözleriyle tepki gösterdi.

Milli atlet Aksu, Galatasaraylı eski milli futbolcu ve AK Parti'den istifa eden İstanbul Bağımsız Milletvekili Şükür'ün adının Esenyurt ve Sancaktepe'de bulunan stadyumlardan kaldırılmasına tepki gösterdi: "Ben bir sporcunun değil, hiç kimsenin asılmış adının, koyulmuş isimlerinin yerlerinden kaldırılmasını asla tasvip etmiyorum. Umarım en kısa zamanda bu karardan geri dönerler. Bugün Hakan Şükür için olan, yarın benim için de olabilir. Sporcu olması şart değil, bir sanatçı, bir kültüradamı, bir bilimadamı için olabilir. Hiçbir kişi için böyle bir uygulama olmasını doğru bulmuyorum."

Türk atletizminin efsane ismi Semra Aksu, artık siyaset sahnesinde. Çiğli ilçesinden belediye meclis üyesi seçilen milli atlet, pistlerdeki kariyerini noktaladıktan sonra faal siyasete soyundu. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi çok renkli. Farklı farklı meslek dallarına sahip birçok ismin yeraldığı meclisin sporcu üyesi bile var. Milli atlet Aksu da CHP'den üye seçildi. Atletizme 1977'de başlayan ve Karşıyaka forması giyen Aksu, gençler ve büyüklerde toplam 15 Türkiye rekoru kırdı. Rüzgar Kız, 1992'de atletizm kariyerini noktaladı. 1987 Akdeniz Oyunları'nda kırdığı 400 metre engelli rekorunu (56,59) hâlâ elinde tutan Aksu, bu defa halka hizmette rekor kırmaya aday.

'ZORLU BEŞ YIL BİZİ BEKLİYOR'

Semra Aksu, aslında siyasete uzak bir isim değil. 30 Mart seçimlerinde Çiğli'den belediye başkan aday adayı olan Aksu, siyaset perdesini merhum Ahmet Piriştina'yla araladı: "Uzun yıllardır siyasetin içindeyim. 1999 seçimlerinde Ahmet Piriştina'nın desteğiyle DSP'den Çiğli Belediye başkan adayı oldum. Bin 600 oyla kaybetmiştim. 30 Mart seçimlerinde de Çiğli'de 20 aday adayı arasındaydım ama Hasan Arslan aday gösterildi. Ben de meclis üyeliği için kontenjandan birinci sıraya koyuldum. Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi oldum. Sanırım zorlu bir süreç bizi bekliyor, çünkü İl Genel Meclisi kapandı ve tek meclis Büyükşehir Meclisi. Buradaki seçilmiş bütün arkadaşlarımızın, İzmir için çok önemli kişiler olduğunu düşünüyorum. İzmir için güzel şeyler yapmak, güzel eserlere imza atmak için buradayız. Zorlu bir beş yıl bizi bekliyor diye düşünüyorum."

SEMRA AKSU KİMDİR?

Türk sürat ve engelli koşucusu ve yönetici. Atletizme 1977'de başladı. Karşıyaka forması giydi. 100, 200, 400, 100 ve 400 metre engelli koştu. 1983'te Balkan ikincisi, 1987 Akdeniz Oyunları'nda 400 metre engellide 56,59 saniye ile ikinci oldu. Gençler ve büyüklerde toplam 15 Türkiye rekoru kırdı. 100 metrede 11,86, 200 metrede 24,05, 400 metrede 58,8'lik dereceler yaptı. 1984 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda finale kaldı. 1992'de atletizm kariyerini noktaladıysa da 1995'te son kez pistlere dönerek Fenerbahçe forması giydi ve bu takımın aynı yıl Türkiye şampiyonu olmasına katkı sağladı. 1987 Akdeniz Oyunları'nda kırdığı rekoru hâlâ elinde tutuyor. 2000 yılında ise kısa bir süre Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı görevini yürüttü. CİHAN

Yorumlar