Eski MHP'li başkana 11 yıl 7 ay hapis cezası

MHP'li eski Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'a 11 yıl 7 aylık hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
Eski MHP'li başkana 11 yıl 7 ay hapis cezası

Balıkesir'in Edremit ilçesi'nde 'rüşvet, zimmet, irtikap ve ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından tutuksuz yargılanan 26 sanıktan Edremit'in eski Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ın da aralarında olduğu 3 şahıs konusu için 11 yıl 7'şer ay hapis cezası verildi. Kılıç'ın oğlu F.O.K.'ya verilen 1 yıl 8 ay hapis cezasının hükmünün açıklaması ise ertelendi. 

Edremit Belediyesi'ne ve belediyeye bağlı Ed-Bel şirketine 1 Ekim 2012 tarihinde düzenlenen operasyon kapsamında çağın Belediye Başkanı MHP'li Tuncay Kılıç ve oğlu Fatih Oğuzhan Kılıç'ın da aralarında olduğu 26 şahıs gözaltına alındı. Şüphelilerden 5'i tam olarak 11'ise tutuksuz yargılanmak üzere hür bırakıldı. 10 şahıs ise tutuklandı. Soruşturma kapsamında 10'u tutuklu 21 şahıs konusu için 'rüşvet, zimmet, irtikap ve ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından Burhaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ikinci duruşmasında, mahkeme 11 ay cezaevinde kalan tutuklu sanıkların tahliyelerine karar verdi. 3 yıl devam eden davanın karar duruşması dün yapıldı. 

Duruşmaya tutuksuz sanıklar gelmezken, avukatları katıldı. Mahkeme sanıklardan Edremit eski Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Edremit İnşaat Ticaret Turizm ve Tanıtım Ltd Şti. (Ed-Bel) eski Müdürü Hasan Tunceli ve işadamı Remzi Akın'a 11 yıl 7'şer ay, temyiz yolu açık olmak üzere hapis cezası verdi. Eski Belediye Başkanı Kılıç'ın oğlu F.O.K.'ya da 1 yıl 8 ay hapis cezası verilip, hükmün açıklanmasının geriye bırakıldı. Diğer sanıklar ise beraat etti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar