Eski Ekonomi Bakanı Çağlayan: Bütün mesele, faiz lobisidir

Eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, “Bu kardeşinizin başına neler getirildiğini görüyorsunuz.

Google Haberlere Abone ol
Eski Ekonomi Bakanı Çağlayan: Bütün mesele, faiz lobisidir

Eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, “Bu kardeşinizin başına neler getirildiğini görüyorsunuz. Evelallah, hep söyledim, abdestimizden de eminiz, namazımızdan da. Verilmeyecek, tek kuruş hesabımız yoktur bizim. Mesela faiz lobisidir, mesele Türkiye düşmanlarıdır.” dedi.

Zafer Çağlayan, Mersin’in Erdemli ilçesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen temel atma ve açılış töreninde bir konuşma yaptı.
“Önemli bir dönemden geçiyoruz. Türkiye, geçtiğimiz 11 yılda tarihinde görülmemiş bir başarı elde etti.” diyen Çağlayan şunları söyledi: “Kolay kolay Türkiye’de anaların doğuramayacağı cesarette, mertlikte, dürüstlükte, işte Recep Tayyip Erdoğan gibi bir başbakanı çıkardı, şükürler olsun. Bugün ülkemizin nerelerden geçtiğini görüyorsunuz. Bu kardeşinizin başına neler getirildiğini görüyorsunuz. Evelallah, hep söyledim, abdestimizden de eminiz, namazımızdan da eminiz. Verilmeyecek, tek kuruş hesabımız yoktur bizim. Bütün mesele, faiz lobisidir. Bütün mesele, Türkiye düşmanlarıdır. Uluslararası bağlantılardır. Büyük bir Türkiye’nin, zengin bir Türkiye’nin, halkı gelişmiş, halkı refaha kavuşmuş, binlerce kilometre yol yapan milyonlarca metreküp sulama yapan, havayolları yapan ve dik duran, dünyada Türkiye var. 'Türkiye de, büyük bir devlet' diyen bir hükümete, onun Başbakanı'na ve bakanlara yapılanları siz unutmadınız, unutmayacaksınız, ben çok iyi biliyorum bunları. Evelallah, sizlerden bunun cevabını vereceğiniz günü bekliyoruz. Bakın, öyle bir cevap vereceksiniz ki, Mersin’den verilecek bu cevap, dünyanın her tarafında yankılanacak, faiz lobisinin suratına bir tokat gibi inecek inşallah. Çünkü, bu faiz lobisi, Türkiye’nin gelişmesini istemez. Türkiye’nin büyümesini, istemez. Bundan 11 yıl önce olduğu gibi IMF’nin kapısında, memurunun maaşını ödemek için 1 milyar dolar borç verecekleri, bir ülkeyi hayal ediyorlar. Geçmişte olduğu gibi kendilerinin yöneteceği, gündemini kendilerinin belirleyeceği bir başbakanı, bir hükümeti hayal ediyorlar. Ama söylüyorum, evelallah avuçlarını yaladılar. Avuçlarını yalayacaklar, siz yalatacaksınız onlara. ”
CİHAN

Yorumlar