'Esed ile müzakere edecek ne var'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kerry'nin müzakere izahatlarına "200 binin katili Esed'le müzakere edecek ne var?'' şeklinde cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
'Esed ile müzakere edecek ne var'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Asya-Pasifik bölge turu kapsamındaki Kamboçya ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Suriye meselesi için rejimle müzakere edilmesi gerektiğine ait izahatsının hatırlatılması üzerine, Suriye'deki bütün problemlerin Esed rejimine dayandığını vurguladı.

Suriye'de yaşanan bütün problemlerin sebebinin var düzen olduğuna gösteren Çavuşoğlu, Suriye'de bir dönüşümün yaşanabilmesi için rejimin gitmesi ve herkesi kapsayan katılımcı bir yönetimin iş başına gelmesi gerektiğini kaydetti.

Çavuşoğlu, "Esed'le müzakere edecek ne var? 200 binden çok insan öldürmüş ve kimyasal silah kullanmış bir rejimle neyi müzakere edeceksiniz? Bugüne kadarki müzakerelerden hangi netice ortaya çıktı?" diye konuştu.

Bölgedeki terör örgütlerinin en kocaman desteği Suriye rejiminden aldığına gösteren Çavuşoğlu, "Eğer 'Esed rejimi bu terör örgütlerine destek vermesin, işimiz kolaylaşır' diyorsak bu da gerçekçi bir yaklaşım değil" diye konuştu.

Suriye'de çözülmesi gereken iki sıkıntı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, bunlardan ilkinin DAEŞ ve başka terör örgütlerini bulunmaz etmek, ikincisinin ise Esed rejiminin gitmesi ve Suriye'de politik dönüşümün sağlanması olduğunu anlatım etti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar