Erzurum MHP ve CHP il başkanlarından Davutoğlu'na tepki

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ermenistan gezisinde, Ermeniler'i kast ederek,"Zaman gelecek Erzurum'da ev dahi satın alabileceksiniz" sözlerine MHP ve CHP Erzurum il teşkilatları tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Erzurum MHP ve CHP il başkanlarından Davutoğlu'na tepki

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ermenistan gezisinde, Ermeniler'i kast ederek,"Zaman gelecek Erzurum'da ev dahi satın alabileceksiniz" sözlerine MHP ve CHP Erzurum il teşkilatları tepki gösterdi.

MHP İl Başkanı Zekai Kaya ile CHP il Başkanı Tacettin Kızıloğlu, ayrı ayrı düzenledikleri basın toplantıları ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu protesto etti. İlk toplantıyı parti il binasında MHP il Başkanı Kaya, yaptı. Kaya,"PKK'yı affetmeyi, terörü hoş göstermeyi, apo itini serbest bırakmayı, hainlere özerklik ve toprak vermeyi kendilerine görev şiar eden bazıları, tarihe beşiklik etmiş, vatan için canını malını vermiş, göğsünü vatan siper etmiş, aziz vatanın kutlu evlatları dadaşların hatıralarına saygısızlık ederek hadsizliklerini bir kez daha ortaya koymuşlardır.
Yüzyıllardır ülkemizin ekmeğini yiyen, yan gelip yatan, vatanın en savunmasız anında cephe gerisinde kalan, 3 aylık bebekleri öldüren, gelinlerin karınlarını deşip bebeklerini çıkaran, küçücük kızlara dahi tecavüz eden, katlettikleri insanları su kuyularına atan, camileri ahır yapıp, insanlarımızın kafa derilerini yüzen, 1915 hainlerini, babasının çiftliğiymiş gibi aziz topraklarımıza davet etmek edepsizliğini gösteren Davutoğlu’nu kınıyor, bu söylemlerle Davutoğlu’nun sadece kendini avutacağını bilmesini istiyorum. Hiçbir zaman hizmet etmek için seçildiği Türk Milletinin sesi olamayan, gözyaşlarını ülkesi ve sıkıntıda olan milleti hele hele vatanı için canın feda eden şehitlerimiz yerine, farklı ülkelerin insanları için akıtan bu zatın hangi fikre hizmet ettiğini merak etmekteyiz.Ülkesinin tarihinden bihaber birinin böyle açıklama yapması aslında gayet doğal.Lakin bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. " dedi.

CHP İl Başkanı Kızıloğlu da yaptığı basın toplantısında Davutoğlu'nu ve sarfettiği sözleri kınadı. Kızıloğlu, Davutoğlu'nun Ermeni hassasiyetini Dağlık Karabağ ve Hocalı'da katledilenler için göstermesini beklediğini dile getirerek,"Ermenilere Erzurum'da ev sahibi olacaklarını söyleyen Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu Karabağ'da yerinden yurdundan edilen Azerilerin ve Hocalı'da katledilen yüzlerce masum insanın, ayrıca öldürülen bir çok ataşe ve büyükelçimizin çocuklarına nasıl cevap verebilecvek. CHP olarak bu konuda gereken demokratik tepkiyi göstereceğiz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar