Ertuğrul Günay: Yolsuzluğun gizlenmesi ekonomiyi de toplumu da çürütür

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, yolsuzluğun üstüne gitmekle ekonominin sarsılmayacağını belirterek, ekonomiyi de toplumu da çürütenin 'yolsuzluğun gizlenmesi' olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ertuğrul Günay: Yolsuzluğun gizlenmesi ekonomiyi de toplumu da çürütür

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, yolsuzluğun üstüne gitmekle ekonominin sarsılmayacağını belirterek, ekonomiyi de toplumu da çürütenin 'yolsuzluğun gizlenmesi' olduğunu söyledi. Komplo, kumpas, kriz denerek gündem saptırılmaya çalışıldığını dile getiren Günay; ekonomiyi düzelmek, içte-dışta yeniden saygınlık kazanmanın ise 'hukuk devleti' kurallarını yıkarak değil, ona uyarak sağlanabileceğini ifade etti.

AK Parti'den istifa eden Günay, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından açıklamalarda bulundu. "Bazıları aklımızla alay edercesine ayakkabılığa saklanmış milyonları unutturmak için komplo, kumpas, kriz diye gündem saptırmaya çalışıyor." diyen Günay, şöyle devam etti: "Dünyanın hiçbir yerinde yolsuzluğun üstüne gitmekten ekonomi sarsılmaz. Aksine, ekonomiyi de toplumu da çürüten yolsuzluğun gizlenmesidir. Ekonomiyi düzeltmek, içte-dışta yeniden saygınlık kazanmak 'Hukuk Devlet'inin kurallarına uyarak sağlanabilir; yıkmaya çalışarak değil!"

Testi kırılmadan önce de uyardığına dair bir örnek veren Günay, 'Dünya Mirası İstanbul' kitabının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmaya atıfta bulundu. Günay, "İnanılmaz lobiler oluşuyor ve bunlar inanılmaz yerlere kadar ellerini kollarını uzatıyorlar. Bu rant açgözlülüğü İstanbul'u ağır ağır bir ahtapot gibi sarmaya başladı. Bunun için kamuoyu duyarlı olursa, İstiklal Caddesi'nde, Yıldız çevresinde, Boğazın Karadeniz'den veya güneyden gelirken gördüğümüz o emsalsiz siluetine karşı yapılan yanlışa hep beraber karşı koyarsak belki mesafe alabiliriz." dedi. CİHAN

Yorumlar