Eronat'tan Sakık'a tepki: Evlat ölümleri üzerinden mi siyaset yapacağız?

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında kürsüde konuşma yaparken, kendisine, “Otur yerine, acısının keyfini çıkaran kadın” diye seslenen BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'a tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Eronat'tan Sakık'a tepki: Evlat ölümleri üzerinden mi siyaset yapacağız?

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında kürsüde konuşma yaparken, kendisine, “Otur yerine, acısının keyfini çıkaran kadın” diye seslenen BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'a tepki gösterdi. Eronat, Sırrı Sakık'ın da oğlunu kaybettiğinin hatırlatılması üzerine, "Evlat ölümleri üzerinden mi siyaset yapacağız?" diye sordu.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Eronat, bugün Meclis’te çok elim bir cümlenin sarf edildiğini ve bir anneye söylenmemesi gereken bir cümle sarf edildiğini söyledi. Kendisinin yola bir anne olarak çıktığını belirten Eronat, “İstedim ki çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın, çocuklar babasız kalmasın. Bu mücadeleyle yola çıktım. Anneliğin ideolojiliği yok. Ne yapsaydım yani? Evladımın acısını alıp otursa mıydım? Ama ben mücadele yolunu seçtim. Çözüm için mücadele yolunu seçtim. Anneler, çocuklar için mücadele yolunu seçtim. Bana her kürsüye çıktıklarında evladım üzerinden saldırıda bulunuyorlar. Ben bu çirkin cümleyi ve bu sözün sahibini kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.” dedi.

Bir gazetecinin, Sırrı Sakık’ın da evladını kaybettiğini hatırlatması üzerine Eronat, "Biz evlat ölümleri üzerinden mi siyaset yapacağız. Bu cümleyi hiç duymamış olayım. Ben onun evlat kaybetmesi üzerinden siyaset yapamam. Kaybedilen evlattır. Ben bütün evlatlar için üzülürüm.” ifadelerini kullandı. Eronat'ın, konuşmasının sonuna doğru duygulandığı ve gözlerinin yaşardığı görüldü. CİHAN

Yorumlar