Erken seçimde iki parti baraj altında

Metropoll Araştırma Şirketi Genel Müdür Sencar, muhtemel bir erken seçimde MHP ve HDP'nin baraj altında kalacağını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Erken seçimde iki parti baraj altında

Metropoll Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü Özer Sencar, erken bir seçim halinde iki partinin baraj altında kalacağını savundu.

RS FM'e konuşan Sencar, AK Parti ile CHP'nin seçimden bu yana oy oranlarında hiçbir değişikliğin olmadığını, HDP ve MHP'nin ise kararsızlar dağıtılmadan baraj altında kaldığını söyledi.

Sencar, "Ani seçim kararı alınırsa, ne MHP'nin ne HDP'nin barajı aşma şansı var. Dolayısıyla AK Parti 400 milletvekili ile gelir" dedi.

Sencar, "İktidarın bunca yanlışına ve yıpranmasına rağmen oyu azalmıyor muhalefetin de oyu artmıyorsa burada muhalefet halka güven vermiyor demektir. Ama HDP'nin durumunu biliyoruz. Kritik günler yaşanıyor. Süreç HDP'nin oylarını azalmasına yol açtı. HDP'lilerin bile sandığa gitmeme ihtimali var. MHP'de ise komedi yaşanıyor. Bu şekilde giderse hiç şansı yok. Barajın altına çekecek lider hâlâ partinin başında. Bir de burada medyanın durumunun da etkisi var. Artık iktidar medyası ne gösteriyorsa halk onu görüyor" diye konuştu.

 

Yorumlar