Erdoğan'dan operasyon yorumu: Neticelenmeden birşey söylemem doğru olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün 3 bakanın oğlunun da gözaltına alındığı İstanbul'daki operasyonlarla ilgili "Bunların hepsi bir adli süreç.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan operasyon yorumu: Neticelenmeden birşey söylemem doğru olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün 3 bakanın oğlunun da gözaltına alındığı İstanbul'daki operasyonlarla ilgili "Bunların hepsi bir adli süreç. Neticelenmeden bir şey söylemem doğru olmaz." dedi.

    Bir dizi açılış ve Şeb-i Arus törenlerini izlemek için Konya'da bulunan Başbakan Erdoğan, Dedeman Otel'e gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

    "HELİKOPTERLERİN DÜŞMESİ İLE İLGİLİ YÜKSEK ENERJİ HATLARI BİLGİSİ DOĞRU DEĞİL"

    Başbakan Erdoğan'a ilk olarak düşen helikopterle ilgili bir soru yöneltildi. Erdoğan, "Bildiğiniz gibi bir binbaşı bir üsteğmen 2 teknisyen astsubayımızın şehit olduğu böyle bir elim kaza oldu. Şu anda henüz sebepler üzerinde teknik çalışmalar sonuca ermiş değil. Bu çalışmaları yapıyorlar. Genelkurmay Başkanı ile de görüştüm. Hava Kuvvetleri Komutanı ile de görüştüm. Orada teknik incelemelerden sonra kesin netice açıklanacak. Ama şu anda teknik neticeler açıklanmış değil. Yüksek enerji hatları falan böyle bir şey yok. O yanlış bir bilgiydi. Olay tamamen teknik. Zaten bunların mutat bir bakımları var. Bu bakımdan çıkmış olan helikopterimizdi. Bunlar üç taneydi. Bir tanesi maalesef böyle bir teknik arıza veya nedir bilemiyorum o neticelendikten sonra raporunu biz de öğreniriz." dedi.

    OPERASYON SORUSUNA "NETİCELENMEDEN SÖYLEMEM DOĞRU OLMAZ" CEVABINI VERDİ

    İstanbul'da 3 bakanın oğlunun da gözaltına alındığı operasyonlar sorulan Erdoğan, "Bunların hepsi bir adli süreç. Neticelenmeden bir şey söylemem doğru olmaz." ifadelerini kullandı.

    "HAKAN ŞÜKÜR'E YAKIŞTIRAMADIM"

    Başbakan Erdoğan'a ardından Hakan Şükür'ün istifası soruldu ve "İstifa mektubunda çok sert ifadeler var bekliyor muydunuz?" şeklinde bir soru yöneltildi. Erdoğan, "Arkadaşlar, tabi böyle bir şeyi beklediğimi söylemem yanlış olur. Beklemem. Çünkü doğrusu böyle bir şeyi kendisine yakıştıramadım. Yakıştıramam. Ama biliyorsunuz her söz sahibinindir. Dolayısıyla her söz sahibini bağlar. Ve bu süreç içerisinde parti genel başkanının takındığı tavır ortadadır. Ama böyle bir tavrı takınmış genel başkana partiye karşı bu tür açıklamaları kendisinden veya bir başkasından bilemem. Yapmış olmasını yadırgadım, doğru bulmadım." dedi.

    "Sizin davetinizle gelmişti partiye?" diye sorulan Erdoğan, bu sefer de "Arkadaşlar niye üzüleyim? Gönül şunu arzu ederdi, yani bir insan bir eğer bir partinin bayrağı altında bir seçime giriyorsa ondan sonra o partiyle hareket eder. Ayrılıyorsa da sadece o partiden ayrılmaz. Eğer dürüstse o zaman parlamentodan ayrılır, milletvekilliğinden ayrılır. Çünkü bağımsız olarak bu parlamentoya gelmiş biri değil. Olması gereken şey aslında işin ahlaki yönü bunu gerektirir. Ama bu tabi herkese nasip olan bir şey değil." cevabını verdi. CİHAN

Yorumlar