Erdoğan'dan muhalefete: İzmir'de bayrak sallamak kolay

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muahelefet partileri CHP ve MHP'yi, Türk bayrağını istismar etmekle suçladı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan muhalefete: İzmir'de bayrak sallamak kolay

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muahelefet partileri CHP ve MHP'yi, Türk bayrağını istismar etmekle suçladı. Antalya'da konuşan Erdoğan, "CHP Antalya'da istismar ettiği bayrağı, Hakkari'de sallayamadı, orada anlaşma farklıydı. Hadi burada, İzmir'de salladığın bayrağı gel de Hakkari'de salla, niye sallayamadın? Ama biz 81 vilayetin 81'inde de şanlı bayrağımızı yüreğimizle göğsümüzü gere gere sallandırdık, sallandırıyoruz. Bayraktan utandılar. İzmir'de Türk bayrağını sallamak kolay, Hakkari'de bunu yap. Sivas'ın ötesine bile söyleye söyleye zor gittiler; CHP de, MHP de. Hiç duyuyor musunuz gittiklerini, seçim kampanyası başladığında birkaç ili mecbur dolaşacaklar. Ulusalcıyız diyorlar ama ülkeyi bütün olarak kucaklayamıyorlar. Sloganlarla konuşmak suretiyle siyaset yapılmaz" dedi.

Bugüne kadar partisinin 80 ilden belediye başkan adaylarını açıklayan Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, son il olan Antalya'nın adayını bu şehirde açıkladı. Erdoğan, partisinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayının Menderes Türel olduğunu duyurdu. Böylee 81 ilin belediye başkan adayları ilan edilmiş oldu.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından ANFAS EXPO Fuar Alanı'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında Türel'in ismini duyurmadan önce bir konuşma yaptı. Erdoğan, partisini son belediye başkan adayını "Dün İzmir'de açıkladığımız 12 il belediye başkanı adayımız ile birlikte sayı 80'e ulaştı. Geriye sadece bir ilimiz kaldı, Antalya. Bugün de Antalya adayımızı açıklıyor, 81 vilayetin büyükşehir ve il belediye başkanlarını böylece açıklamış oluyoruz" diyerek anlattı.

Antalya'da sadece adaylarını açıklamadıklarını, ayrıca bir sürü açılış yaptıklarını ve yapacaklarını dile getiren Erdoğan, ardından Antalya'ya AK Parti iktidarı döneminde getirilen hizmetlerden örnekler verdi. Erdoğan, Antalya'da iki gün boyunca milyar 210 milyon liralık eser, hizmet ve yatırımın açılışını gerçekleştirmiş olacaklarının altını çizdi.

"ANTALYA 5 YILDIR FETRET DÖNEMİ YAŞIYOR"

Şimdiki CHP'li Belediye Başkanı'na gönderme yaparak "Antalya'nın 5 yıldır fetret dönemi yaşadığını" dile getiren Erdoğan, Antalya'nın kamu yatırımlarını bolca alsa da yereldeki vizyon eksikliği sebebiyle potansiyelini ortaya çıkaramadığını, dünya kenti olması gereken Antalya'nın ufuksuzluğa, vizyonsuzluğa mahkum edildiğini savundu. Erdoğan, "Antalya'ya bir rant kapısı olarak bakanlar yazık ediyorlar, yolsuzluğun, entrikaların merkezi haline getirenler yazık ediyorlar. Bu kent bunları hak etmiyor. Gelenekleriyle, köküyle örtüşmeyen zihniyetleri hak etmiyor." dedi.

"MUHALEFET TERÖR ÜZERİNDEN KARA PROPAGANDA YAPIYOR"

Konuşmasında muhalefet partileri CHP, MHP ve BDP'ye de eleştirilerde bulunan Başbakan Erdoğan, bu üç siyasi partinin terör meselesi üzerinden kara propaganda yaptıklarını kaydetti. Erdoğan, "Allah'a hamd olsun Antalya'ya son 1 yıldır yeni şehit gelmiyor, ocaklara ateş düşmüyor, analar ağlamıyor. Çocuklarımızı kaybetmezken işte istikrar sayesinde, güvenlik sayesinde Antalya'ya dünyanın her ülkesinden akın akın turist geliyor. Antalya'da anne baba, tüccar, esnaf, sanayici, çiftçi huzurlu. CHP, MHP BDP ne derse desin Antalya'da ve 80 vilayetimizde sonuç ortada." diye kaydetti.

"İZMİR'DE BAYRAK SALLAMAK KOLAY"

Erdoğan, şöyle devam etti: "CHP Antalya'da istismar ettiği bayrağı, Hakkari'de sallayamadı, orada anlaşma farklıydı. Hadi burada, İzmir'de salladığın bayrağı gel de Hakkari'de salla, niye sallayamadın? Ama biz 81 vilayetin 81'inde de şanlı bayrağımızı yüreğimizle göğsümüzü gere gere sallandırdık, sallandırıyoruz. Bayraktan utandılar. İzmir'de Türk bayrağını sallamak kolay, Hakkari'de bunu yap. Sivas'ın ötesine bile söyleye söyleye zor gittiler CHP de, MHP de. Hiç duyuyor musunuz gittiklerini, seçim kampanyası başladığında birkaç ili mecbur dolaşacaklar. Ulusalcıyız diyorlar ama ülkeyi bütün olarak kucaklayamıyorlar. Sloganlarla konuşmak suretiyle siyaset yapılmaz. Biz iş hizmet üretiyoruz, eser koyuyoruz. Onlar şehit gelsin diye ellerini ovuştururken, çıkar peşindeyken biz ölümleri nasıl durdururuz, gözyaşlarını nasıl dindiririz, ülkeyi nasıl büyütürüz, nasıl itibar kazandırırız, bunun gayretindeyiz. Türkiye'yi nasıl kardeşlik üzerinde büyüttüğümüzü anlatacağız. 81 vilayetin her birinde var olduğumuzu, 76 milyonu bir ve beraber kucakladığımızı anlatacağız. Diğerleri istismarın dilini kullanacak, biz gönül dilini kullanacağız. Onlar yıkıcı dil kullanacak, biz yapıcı olacağız. Onlar korkutacak, biz güven vereceğiz. Onlar olmayanlardan, sanal tehditlerden bahsedecek, biz yaptıklarımızla, yapacaklarımızla konuşacağız."

Erdoğan konuşmasında belediye başkan adayı Türel ile birlikte partililere bazı tavsiyelerde bulundu: "Antalya'da şu çirkin betonlaşmayı artık adeta bitirme noktasına gelmeniz lazım. Kaçak yapılaşmaya, bu çirkin yapılaşmaya kesinlikle son vermeniz gerekiyor. Esnafa yapacaklarınızı anlatın, esnafla birlikte hareket edin, işadamlarını toplayın, onların önünü açın. Turizmcileri toplayın, onlarla yeni pazarlara açılın, evine ekmek götüremeyen varsa yanında olun, yaşlılara özel hizmet götürün, yaşlı insanımızın evine doktor götürün."

KADIKÖY VE BAKIRKÖY'Ü BİR KEZ DAHA ZİKRETTİ

Konuşmasında Büyükşehir Kanunu'na ana muhalefetin karşı çıktığını hatırlatan ve konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne diyorlardı, belediye olarak en ücra köylere, ilçelere hizmet götüremeyiz diyorlardı. Bu hizmetler köyden şehre, yani medeni olmaya atılan bir adımdır. Büyükşehir anlayışı budur. İstanbul'un Kadıköy'ü vardı, Bakırköy'ü vardı, buralar köydü ama bakın şimdi buralar İstanbul'un en önemli, en gelişmiş ilçeleri. Ayın durum Antalya'da da, yeni 14 büyük şehrimizde de olacak. Bu Türkiye'nin modern bir Türkiye olmasının adımıdır. 30 tane Büyükşehir, Türkiye nüfusunun yüzde 75'ine hitap ediyor. Türkiye değişim dönüşümünü bu yasayla gerçekleştiriyor ama bunu CHP'nin, MHP'nin anlaması mümkün değil. Onlar belediyecilik nedir bilmezler, biz bu işin içinden geldik. İstanbul'u CHP zihniyetinden aldık. Sular akmıyordu, kirlilik vardı. Bu zihniyet o susuzluğu, kirliliği giderecek kabiliyete sahip değildir. 1994'ten 2014'e geldik. İstanbul'da susuzluk diye bir şey yok. Bunlar bir yerel yönetimin yaptıkları. Göreve geldiğimizde İstanbul'da doğalgaz kullanımında bile 50 bin üyesi vardı, ben 1 milyon 250 bin üye ile teslim ettim. Antalya'da da doğalgaz var ama şebekelerin yaygınlaştırılmasıyla alakalı halkın ilgisini buraya çekme konusunda gerekli çalışma yok. Bunları başarmamız için bu ağı yaymamız lazım. Niçin benim vatandaşım, Ayşe bacım, Fatma bacım, Antalyalı kardeşim kömürün zehrini teneffüs etsin, onun külüyle uğraşsın. Analarımız bu çileyi çok çekti."

"HER KAPIYI ÇALIN, GÖNÜL KÖPRÜLERİNİ BİRLEŞTİRİN TAVSİYESİ"

Konuşmasında teşkilat üyelerine seçim çalışmalarında izleyecekleri yol hakkında tavsiyelerini ileten Erdoğan, "Sadece yol kaldırım değil, gönül yollarını da birleştireceksiniz. Arkadaşlar bu süreçte CHP, MHP, BDP bütün bunlara gönül vermiş insanlara da ulaşacaksınız, kapılarını çalacaksınız, kandırılmış, yanlış yönlendirilmiş, peşin hükümlü vatandaşlarımız olabilir. Onlarla da konuşacaksınız, hizmetlerinizde hangi partiye oy vermişse versin dürüst insanlarla, dirayetli insanlarla çalışalım. Antalya'ya CHP'nin doğru dürüst yatırımı var mı, varsa da söyleyin yoksa da söyleyin vatandaşlara" ifadelerini kullandı.

Henüz netleşmemiş olmasına rağmen CHP'nin büyükşehir belediye başkanına da seslenen Başbakan Erdoğan, "Ey CHP'li başkan adayı, şimdi büyükşehir belediye başkan adayı olarak Kaş'a, Gazipaşa'ya gittiğinizde ben oraya hizmet götürürüm diye nasıl söyleyeceksin? Çünkü daha önce hizmet getiremem diyordun. Bunlar bu işi yapamaz, bu işin delisi divanesi olacaksın ancak öyle bu iş götürülebilir. O zaman yönetemeyiz diyorsunuz, şimdi ne oldu da talip oluyorsunuz. O zaman mı yalan söylediniz, şimdi mi yalan söylüyorsunuz. Bunları sormaya sizin de, vatandaşın da hakkı var. Vatandaş gözden kaçırmış olabilir, bunları anlatmanız lazım. Biz Türkiye'yi, Antalya'yı karşılıksız seviyoruz, her ferdini seviyoruz. Karşılığımız sadece oydur, bunu bekliyoruz. Bu da hakkımızdır, marifet iltifata tabidir ama oy verse de vermese de hakkın ve hukukun içinde olan herkes başımızın tacıdır. Bu vatanın her metrekaresine hizmet götüreceğiz. Şunu söyleriz. İyilik yap denize at, balık bilmezse halık bilir. Hak aşkıyla, halk aşkıyla Antalya'yı büyütmeye devam edeceğiz Türkiye'yi büyüttüğümüz gibi" dedi.

Erdoğan ardından şu sözlerle Menderes Türel'in adaylığını ilan etti: "Antalya'ya yabancı olmayan, Antalya belediyeciliğini gayet iyi bilen, inandığımız güvendiğimiz, yerel hizmetlerde özellikle de Genel Başkan Yardımcım olarak yerel hizmetlerden sorumlu, yerel yönetimlerden sorumlu Menderes Türel. İnşallah 30 Mart akşamı Antalya'mızda bir Milat olacak, buna inanıyoruz." CİHAN

Yorumlar