Erdoğan’dan "Mehmet Akif" mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 94. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan’dan "Mehmet Akif" mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstiklal Marşımız, milletimizin o zor şartlar içerisinde yer aldığı durumu, sahip yer aldığı gücü ve kararlılığı bugüne taşıyan, geçmişle geleceğimizi buluşturan, milletimizin en değerli birlikte değerlerindendir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İstiklal Marşı’nın, Kurtuluş Savaşı’nın en zorlu günlerinde millete cesaret ve moral kaynağı olan, millete hasletlerini, değerlerini ve yurt sevgisini en veciz biçimde özetleyen bir kahramanlık destanı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"MEHMET AKİF BİR İLHAM KAYNAĞIDIR"

“Vatanı canlarından üstün tutan, iri bir azimle, emsalsiz fedakarlıklarla istiklaline ve özgürlüğüne sahip çıkan ecdadımız, istiklal mücadelesini zaferle neticelendirmiştir. İstiklal Marşımız, milletimizin o zor şartlar içerisinde yer aldığı durumu, sahip yer aldığı gücü ve kararlılığı bugüne taşıyan, geçmişle geleceğimizi buluşturan, milletimizin en değerli birlikte değerlerindendir. Milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiş bulunan Mehmet Akif Ersoy, fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, soylu duruşuyla da kendinden sonraki nesiller için ciddi bir ilham kaynağı olacak, misal alınacak bir şahsiyettir.”

"TÜM KAHRAMANLARIMIZI ŞÜKRANLA ANIYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt ve bayrak sevgisinin timsali, iri yurt şairi Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı başta olmak üzere eserleri ve fikirleriyle her süre saygıyla yad edileceğini belirterek, “İstiklal Marşımızın kabulünün 94. sene dönümünde ulusal şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını şükran ve rahmetle anıyor, bütün vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar