Erdoğan’dan medyaya: Musul'u yazmadan, çizmeden, konuşmadan takip edin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Musul'u ele geçirip Türk Konsolosluğu'nu basan IŞİD ile ilgili medyanın yayınlarını eleştirdi. Medyaya seslenen Erdoğan, "Yaklaşık 100 kadar vatandaşımız IŞİD unsurlarının elinde. Biz bunları sağ salim...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan’dan medyaya: Musul'u yazmadan, çizmeden, konuşmadan takip edin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Musul'u ele geçirip Türk Konsolosluğu'nu basan IŞİD ile ilgili medyanın yayınlarını eleştirdi. Medyaya seslenen Erdoğan, "Yaklaşık 100 kadar vatandaşımız IŞİD unsurlarının elinde. Biz bunları sağ salim kurtarmanın gayreti içerisindeyken, siz tahrik etmek suretiyle ne elde etmeye çalışıyorsunuz? Lütfen, yazılı ve görsel medyadan bir şey rica ediyorum: Şu süreci tahrik ederek değil, lütfen, yazmadan, çizmeden, fazla da konuşmadan takip etmenizi istiyoruz. Zira bu tahrikler lehe değil aleyhte gelişmelere neden oluyor." dedi.

Trabzon Meydan Park’ında konuşan Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerini eleştirerek, "Gezi olayları çıktı; bu muhalefet o sokak olaylarının arkasına takıldı gitti. 17 ve 25 Aralık’ta Türkiye’nin istiklaline karşı bir saldırı düzenlendi. Bu muhalefet Pensilvanya’nın peşine takıldı, taşeronluk yaptı. Diyarbakır’da bayrağımıza haince bir saldırı yapıldı, onu istismar etmenin peşindeler. Musul’da başkonsolosluğumuz kuşatıldı, onu da istismar etmenin peşindeler." şeklinde konuştu.

Gezi olayları ve 17 ve 25 Aralık operasyonlarının Türkiye ekonomisini hedef aldığını iddia eden Erdoğan, küresel ölçekteki projelere saldırıldığını söyledi. Erdoğan, bayrak konusuna da değinerek, şunları söyledi: "Diyarbakır’daki bir hainin provokasyonu ile garnizondaki bayrağı indirenden hesabını soruyoruz, soracağız.." Kendisini dinleyen kalabalıktan bazılarının ‘Babalar Günün kutlu olsun’ sloganına karşılık teşekkür eden Erdoğan, "Rabb'im Soma’da şehit olan babalara rahmet etsin." dedi.

Toplu açılış töreni ile 30 projeyi hayata geçiren Başbakan Erdoğan, "104 trilyon lirayı aşan" çeşitli ilçelerdeki okullar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kanalizasyon ve arıtma yatırımı, Vakıflar tarafından restoresi yapılan cami ve parklardan oluşan 21 tesisin açılışını yaptı. "Trabzon’a 12 yılda 12 katrilyonluk yatırım yaptıklarını" söyleyen Erdoğan, Trabzon’u büyükşehir statüsüne kavuşturduklarını, Zigana Dağı’na yapılacak 12 kilometrelik çift yönlü tünelin projesinin hazır olduğunu, önümüzdeki aylarda ihalesinin yapılacağını anlattı. CİHAN

Yorumlar