Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Ruh dünyası hijyenik değil

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, yeni hizmet hareketini hedef aldı, iftiralarını sürdürdü, şer cephesi oluşturmakla suçladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için ise ‘Ruh dünyası hijyenik değil’ ifadesini...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Ruh dünyası hijyenik değil

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, yeni hizmet hareketini hedef aldı, iftiralarını sürdürdü, şer cephesi oluşturmakla suçladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için ise ‘Ruh dünyası hijyenik değil’ ifadesini kullandı.

Erdoğan 2 saat gecikmeyle geldiği partisinin Kent Meydanı’nda düzenlediği mitingde konuştu. 30 Mart yerel seçimlerde AK Parti’nin yüzde 45 aldığı oy oranını hatırlatan Erdoğan, milletin kendilerine bir kez daha güven oyu verdiğini öne sürdü. Erdoğan, “Sadece bizi desteklemekle kalmadı, millet sandıkta CHP'ye ders verdi, MHP'ye ders verdi, HDP'ye ders verdi. Pensilvanya’ya, ihanet çetesine söyleyeceğini en sert şekilde söyledi. Yaptıkları bütün ahlak dışı saldırılara rağmen, bütün şer ittifaklarına rağmen, milleti kandıramadılar, milleti aldatamadılar. Benim aziz milletim basiret sahibidir.“ dedi.

Milletin oynanan oyunu gördüğünü iddia eden Erdoğan, 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi kendisine karşı bir şer ittifakı kurulduğunu savundu. Erdoğan şöyle konuştu: “Millet şantajları gördü, montajları gördü. Şimdi inşallah yine onların hesabını milletim görecek, hukuk içinde de bunun hesabını ağır ödeyecekler. Biraz sabır. Milli değerlerine, projelerine yapılan ihaneti bu kardeşiniz çok yaşadı. Bunlar ihanet şebekesi, mafyayı nasıl çeteleri nasıl çökerttiysek bu ihanet şebekesini de öyle çökerteceğiz. Allah’ın izniyle. Yeni bir şer ittifakı kurdular. Aynı safa dizildiler, tespih tanesi gibi. CHP var, kuyruğunda MHP var. Yüzde biri bulmayan milletin teveccühünü görmeyen partiler var, Pensilvanya ihanet şebekesi var. AK Parti milletin kurduğu ittifakla yürüyor. Kime karşı, bu şer ittifakına karşı.”

Milletin bu şer ittifakına bir kez daha gereken cevabı 10 Ağustos’ta vereceğini iddia eden Erdoğan bu ittifaktan CHP’deki kardeşlerinin rahatsız olduğunu savundu. Erdoğan, “CHP’ye oy veren kardeşlerimiz bu ittifaktan rahatsızlar. CHP’nin Pensilvanya ile ittifak yapmasından rahatsızlar. İthal adaydan rahatsızlar. CHP’nin genel müdürü ‘tıpış tıpış gideceksiniz adaya oy vereceksiniz.’ Böyle bir genel müdür olur mu?“ dedi.

Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde Okmeydanı SSK ve Samatya SSK Hastenesi’nde Savaş Ay’ın yaptığı bir programı önceki gün bir televizyon kanalında izlediğini belirten Erdoğan, “CHP Genel Müdürü 6 yıl SSK’da Genel Müdürlük yaptı. Okmeydanı SSK ile Samatya SSK’nın halini gördünüz mü? Savaş Ay röportaj yapıyor. Arkada Ahmet Kaya’nın resmi var. Ön tarafta bu oturuyor. Nasıl sırıtıyor. 3 yaşında bir yavrunun kolu kesiliyor adam hiç rahatsız değil. Hastane, hastaneden başka her şeye benziyor. Her yer kan revan içinde. Serumlar, hepsi bunlar çöp sepetinin içinde. Oraya sağlam girsen hasta çıkarsın. Savaş Ay soruyor, yine sırıtıyor, yani bir insanda edep olmazsa, yüz olmazsa sırıtır. Sen buranın genel müdürüsün. Hastane deyince akla hijyen gelir. Bunun ruh dünyası hijyenik değil” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğluna, hakaretlerini sürdüren Erdoğan, "3 koyun verin kaybeder öyle gelir.“ dedi.

'GAZZEYE GİDECEĞİM DEDİĞİMDE GİDERİZ'

Kılıçdaroğlu’nu kendisi için “Gazze’ye gidecektin şu tarihte, bu tarihte’ diye eleştirdiğini hatırlatan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu Gazze saldırıları karşısında İsrail’i kınamamakla suçladı. Erdoğan, “Biz bir defa kesin bir şeyi bir başbakan olarak söylediğimizde gideriz ama sen kalk bakalım, şu İsrail'i bir kına. Kalk da şu Esed’i bir kına, 7 bin 200 bin insan öldürdü. 7 milyon insan sığınmacı durumda. Dersimi kınasana. Çünkü Dersimin arkasında CHP yönetimi var.“

Başbakan Erdoğan, Türkiye’ye sığınan sığınmacılarla ilgili provakatif eylemler olduğunu belirterek, bunları kimin yaptığını bildiğini ancak şimdi seslendirmeyeceğini söyledi. Erdoğan, gerekirse bunları açıklayacağını vurguladı. Vatandaşlardan Suriyeli sığınmacılara sahip çıkmalarını isteyen Erdoğan, kendilerinin Ensar olmaya devam edeceğini anlattı.

Artvin Hopa’da bir yardım kuruluşunun iftarına alçakça saldırıldığını ileri süren Erdoğan, CHP’nin bazı milletvekillerinin bu saldırıyı açıkça övdüğünü ileri sürdü. Erdoğan, “Bakalım dini duyguları istismar eden CHP bu alçakça saldırıya ne diyecek. Bu vandanlığı öven milletvekillerine ne diyecek, ne yapacak. Bakalım MHP yönetimi bunu nasıl izah edecek. Hapo’da işte bu şer cephesinin maskesi düştü. Hopa’da seçimi AK Parti adayı kazandı. Benimde bulunduğum otobüsün camını, çerçevesini indirdiler. Bunlar şiddetle netice almaya çalışıyorlar. Hınçlarını bu insani yardım kuruluşundan çıkarmaya çalışıyorlar.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar