Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Haddini bil, sen kimsin ya

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, parti genel başkanlarının Cumhurbaşkanı adayı olmaması yönündeki teklifine karşı çıktı. Erdoğan, "Sen kimsin ya, haddini bil. Siyaseti inkar eden siyasetçi...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Haddini bil, sen kimsin ya

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, parti genel başkanlarının Cumhurbaşkanı adayı olmaması yönündeki teklifine karşı çıktı. Erdoğan, "Sen kimsin ya, haddini bil. Siyaseti inkar eden siyasetçi olabilir mi? CHP’nin bu genel müdürü o koltuğa oturduğu andan beri hala genel başkan olamadı." ifadesini kullandı.

TBMM’deki grup toplantısında konuşan Erdoğan, cezalarla ilgili düzenlemeler konusunda şunları söyledi: "Yargı sisteminde önemli değişikliklere gidiyoruz. Sosyal dokuyu zedeleyen bazı suçlarda cezayı katlayarak artırıyoruz. Cezanın caydırıcılığı eğer esassa bunu yapmak durumundayız. Bugüne kadar olan tablo demek ki caydırıcı değil. Bu suçların çocuklara karşı işlenmesi idam cezası gerektiriyor. Ülkemizde artık idam cezası uygulanmadığı için çocuklara yönelik saldırılarda cezayı en ağır noktaya taşıyoruz. Cezayı 39 yıla çıkarıyoruz. Uyuşturucu madde ile mücadelede önemli adımlar atıyoruz. Kenevir ekiminin cezası 5 yıldan 12 yıla kadar artırıyoruz."

Yargıtay Kanunu’ndaki değişiklikten de söz eden Erdoğan, yargının hızlı işlemesi konusunda yeni düzenlemeler yapılacağını belirtti.

Çiftçilerin yaşadığı sorunlara da dikkat çeken Erdoğan, "Afetlerden zarar gören çiftçilerimizin kredi borçlarını ödemelerine kolaylık getiriyoruz. Vadesi gelen borçlar bir yıl süre ile yüzde 3 faizle ertelenecek. Bununla ilgili kararnameyi dün akşam imzaladık.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile ilgili de konuşan Erdoğan, “AK Parti yoğun istişareler yapıyor. Biz sadece aday tespiti üzerinde değil yeni sistem üzerinde de çalışıyoruz. Biz millet olarak geniş coğrafyanın halkları olarak birinci dünya savaşında cetvel felaketini yaşadık. Cumhuriyet döneminde tek parti yıllarında bunu CHP iyi bilir. Cetvelle kriterler belirlendi. Darbelerin ardından siyasete cetvelle sınırlar çizildi. Şuanda malum cetvelin bir kez daha ele alındığını siyaset mühendisleri tarafından devreye sokuldu. MHP’nin Genel Başkanı’nı da bu aralar merak saldı. Geometrik şekillerle siyaset konuşuyor. Siyaset geometri değildir. Siyaseti geometriye hapsetmek isteyenler yanıldılar. Bu cetvel zihniyeti yüzünden Türkiye’de özgürlükler kısıtlandı." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun parti genel başkanlarının Cumhurbaşkanı adayı olmaması yönündeki teklifine karşı çıkan Erdoğan, "Sen kimsin ya, haddini bil! Siyaseti inkar eden siyasetçi olabilir mi? CHP’nin bu genel müdürü o koltuğa oturduğu andan beri hala genel başkan olamadı. Siyasetin dışında aday özlemini dile getiriyor. Ey Kılıçdaroğlu! Gazi Mustafa Kemal’i bunlar okumadı mı? Hem CHP Genel Başkanı, hem Cumhurbaşkanı’ydı." diye konuştu.

CHP’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, "Bunların nasıl bir Cumhurbaşkanı istediklerini biz biliyoruz. Bu CHP zihniyetinden bir şey olmaz. Bu ülkede egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz değil mi millet ne yaparsa en güzelini yapar. Milletin seçtiği bir Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile devlet millet el ele Türkiye çok daha yüksek seviyelere ulaşır. Muhalefet altına gireceği damı akmayan çatı aramaya devam etsin. 30 Mart’ta acayip bir fırtına esti bunların çatısını uçurdu gitti. Biz evde çocuklar da soruyor, şapkadan nasıl bir tavşan çıkacak, merakla bunu bekliyoruz. Biz siyaset mühendisi değiliz çizim yapmıyoruz. Millet bize rota çiziyor istikamet çiziyor. Biz o rota ve istikamette yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar