Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Iğdır Belediye Meydanı'nda halka hitap etti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı!
 İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;
Iğdır bugün bir başka güzel. Kürt olabiliriz, Azeri olabiliriz. Kürtçe, Türkçe konuşuyor olabiliriz. Ama hep birlikte Türkiye'yiz bunu unutmamamız gerekiyor.
"BİZİM VERDİĞİMİZ MÜCADELE VARLIK-YORLUK MÜCADELESİDİR"   Kafkasya'da, Balkanlarda yaşananları görüyorsunuz. Birliğe beraberliğe kardeşliğe vurgu yapmamızın nedeni bu işte. Son 200 yılda beraberliğimizi kaybettiğimizde bir mevziyi değil herşeyimizi kaybediyoruz. Yüreklerimizin toplu vurmasını sağlamalıyız. Bizim bu coğrafyada verdiğimiz mücadele varlık-yokluk mücadelesidir.   "MENDERES İÇİN SÖYLEDİKLERİNİ BİZİM İÇİN SÖYLÜYORLAR"   Dün Menderes için söylediklerini bugün bizim için söylüyorlar. Neden, çünkü hesapları bozuldu. Biz 12 yıldır vesayetle çarpışa çarpışa bu hale geldik. Biz bu hesabı bozduk. 2010'da anayasa değişikliğini referanduma götürerek bu hesabı milletimizle birlikte bozduk. Bugün önümüzde yine bir hesap var. Milliyetçi olan partiyle, terör örgütünün desteklediği partiyle bir arada görüyoruz. Ana muhalefet partisini, paralel yapı ile birarada görüyoruz. Bunlar bize karşı, hükümete karşı ortaklık kurmuşlar. Bunlar millete karşı ortaklık kurmuşlar. Biz millete hizmet için, onlar millete karşı olmak için ortaklık kurmuşlar.   "BUNLARIN KLAVUZU KARGA"   Birisi siyasi Kürtçülük yapıyor, diğeri siyasi Türkçülük yapıyor. Hiç farkı yok, al birini vur ötekine. Ana muhalefet partisinin kendi partisini bırakıp eşbaşkanlık yapan parti için oy istemesinden fayda çıkar mı? Diyor ki klozetler altın kaplamaymış. Dün TRT'de canlı yayında hodri meydan dedim. Bu sabahta genel sekreterim kanalıyla yazılı olarak kendisine bir bildiri de bulundum Cumhurbaşkanlığı külliyesine çağırdık. Gez bütün tuvaletleri bakalım bir tane altın kaplama klozet bulacak mısın? Bulursan ben görevi bırakırım, bulamazsam CHP'nin başına bela olmaktan çekilecek misin? Bunların klavuzu karga. Bu iftira için mantık şu: ifitar at tutmazsa iz bırakır.
 "KILIÇDAROĞLU'NUN HAYSİYETİ VARSA..."
Bu sabah Genel Sekreterim kanalıyla yazılı olarak kendisine (CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu) hemen bir bildirimde bulundum ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet ettik. Gel bütün tuvaletleri gez, bakalım bir tane altın kaplama klozet bulabilecek misin  Eğer bulursan ben cumhurbaşkanlığı makamından çekileceğim ama bulamazsan şu CHP'nin başına bela olmaktan çekilecek misin? Eğer zerre kadar kişilik varsa, zerre kadar haysiyet varsa bu yazılı davetime uyar, gelir orayı gezer görür.
"ONLAR KAÇACAK BİZ KOVALAYACAĞIZ"   Pensilvanya ile Kandil'in ülkenin hayrına bir meselede biraraya gelmesi mümkün mü? Bak şimdi geldiler, çünkü 1999'da bunların hocaefendisi vardı ya kaçtı gitti Amerika'ya. Mekke'ye gitseydin ya. Küçük imamlar da kaçıyor. Dedik ya inlerine gireceğiz. Şuanda inlerine girdik. Kaçıyorlar. Onlar kaçacak biz kovalayacağız.   "DEMİRTAŞ'I BAR SANATÇISI GİBİ PAZARLIYORLAR"   HDP'nin eş genel başkanını eline saz tutuşturarak bar sanatçısı gibi pazarlıyorlar. Yasin Börü gibi kardeşlerimizi katledenlere destek verenlere aydın denir mi? Arkalarında terör örgütü olmasa bu oyları almaları mümkün değil. Hep tehdit. Sizde zerre kadar nezaket varsa gelir parlamentoda konuşursunuz. Tehditlerle bir yere gelemezsiniz.
"MAKAM ARACINA LAF SÖYLEYENLERİN ÇOCUKLARI YARIŞ ARABALARI KULLANIYOR"   Dağdakilerin İslam ile bir alakası yok. Benim kürt kardeşlerimin bunu bilmesi lazım ve bu oyunu bozması lazım. Diyanet İşleri makamına 320 bin liralık aracı layık görmeyenlerin çocuklarının altında yarış arabaları var. Artık  biz eski Türkiye'de yaşamıyoruz. Yeni Türkiye'de durum farklı henüz bunu onlar anlamadı. Türkiye değişiyor, dönüşüyor hak yerini buluyor.
 "BEN BİR CUMHURBAŞKANI OLARAK..."   Merkez Bankası rezervlerini 22 milyar dolardan 122,5 milyar dolara çıkarttık. 25 banka onların döneminde iflas etti. Geldiğimizde 2002 sonunda, devletin borçlanma faizi %63'tü. Şimdi hamdolsun tek haneli rakamlarda. Ben bir cumhurbaşkanı olarak milletin tarafındayım. Doğruyu söylemek zorundayım eğer söylemezsem bu ülkedeki sorumluluktan kurtulmamız mümkün değil.
 "ÇÖZÜM SÜRECİNİ MİLLETİMİZ İSTEDİĞİ İÇİN BAŞLATTIK"   Cumhuriyet tarihinde 79 senede Türkiye'de yapılan yol 6.100 kilometreydi. Bizim dönemimizde 17 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptık. Geldiğimizde Türkiye'deki toplam havalimanı sayısı 26'ydı. Biz 29 tane daha ilave ettik. 55 havalimanı oldu. Biz buyuz, laf değil iş iş. Her alanda Türkiye'yi büyütmenin mücadelesini verdik. Alt yapıyıyla birlikte demokrasiyi de geliştirdik. Milli kardeşlik dedik, sonra çözüm süreci. Bu süreci sadece milletimiz istediği için başlattık.
 "KAOSLA, KANLA TEHDİT EDİYORLAR"   HDP'nin Eş Genel Başkanları milletin malına zarar verilmesini kınamıyor. Tam tersine her fırsatta milleti kaosla, kanla tehdit ediyorlar.Biz Iğdır'a, Ağrı'ya, Hakkari'ye havalimanı ve hizmet götürürken onlar hep müteahhitleri tehdit ettiler, iş makinalarını yaktılar.
"DİNDAR KÜRT KARDEŞLERİMİN BUNU İYİ BİLMESİ LAZIM"   Bizim dinimizde ırkçılık yoktur. Allah bizi farklı kabileler halinde yaratmıştır ama ne beyazın siyaha, ne de siyahın beyaza üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak Allah'a yakınlık iledir. Dindar Kürt kardeşlerimin bu inceliği iyi bilmesi lazım. Buna göre değerlendirmesini yapması lazım. Biz siyasi Kürtçü mü olacağız, Türkçü mü olacağız. 

Türkiye

Yorumlar