Erdoğan'dan halka çağrı: Paralel yapıyla ilgili bilgileri paylaşın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Buradan halkımıza bir kez daha çağrı yapıyorum. Bu paralel yapının bu şekilde kayıtsız şekilde para toplanmasına ve insanların samimi duygularını istismar etmesine artık müsamaha göstermeyelim, elinizdeki bilgileri de lütf.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan halka çağrı: Paralel yapıyla ilgili bilgileri paylaşın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Buradan halkımıza bir kez daha çağrı yapıyorum. Bu paralel yapının bu şekilde kayıtsız şekilde para toplanmasına ve insanların samimi duygularını istismar etmesine artık müsamaha göstermeyelim, elinizdeki bilgileri de lütfen bizlerle paylaşın diyorum ve unutmayın ‘namussuzlar kadar namuslular cesur olmadıkça başarıyı elde edemeyiz." dedi. Paralel yapı meselesinin uluslararası platformlarda hep gündemlerinde olacağını vurgulayan Erdoğan, Azerbaycan ziyaretinde güncel konuların yanında, paralel yapı meselesini de ele aldıklarını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmasının gündeminde yine paralel yapı vardı. Erdoğan, "Paralel yapının uluslararası ajanlık faaliyetlerini tek tek ortaya dökeceğiz. Uluslararası bağlantılarının üzerine gideceğiz. Cuma günü seçim başarımızın zaferimizin ardından ilk ziyaretimizi kardeş ülke Azerbaycan’a yaptık. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki güncel konuların yanında paralel yapı meselesini de ele aldık. Uluslararası platformlarda bu mesele hep gündemimizde olmaya devam edecek. Hukuk dışı ekonomik faaliyetlerin de tamamını mercek altına alacağız. Memurlardan, işçilerden, esnaftan, işadamlarından kimi zaman zekat, sadaka, himmet adı altında, iyi niyet görüntüsü altında kayıtsız şekilde toplanan ve kayıtsız şekilde harcanan paraların da kimi zaman tehdit ve şantajla toplanan haraçların da hesabı tek tek sorulacak. Bunu biliniz." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Buradan halkımıza bir kez daha çağrı yapıyorum. Bu paralel yapının bu şekilde kayıtsız şekilde para toplanmasına ve insanların samimi duygularını istismar etmesine artık müsamaha göstermeyelim, elinizdeki bilgileri de lütfen bizler paylaşın diyorum ve unutmayın ‘namussuzlar kadar namuslular cesur olmadıkça başarıyı elde edemeyiz. Tehdit altındaki herkesin kendisine şantaj yapılan herkesin hiç korkmadan, çekinmeden, asla tereddüt etmeden bunları bizimle paylaşmasını istiyorum. Artık hiç kimsenin endişesi olmasın. Paralel yapının tehdit ve şantajlarına artık hiç kimse boyun eğmesin. Aynı şekilde paralel yapının mensubu olan kardeşlerime de buradan bir kez daha çağrı yapıyorum. Bu yapının ne kadar takiyyeci, yalancı, iftiracı olduğunu, nasıl bir ihanetin içinde olduğunu eminim ki bu yapının içindeki kardeşlerimde gördüler. Paralel yapı içindeki kardeşlerimin ciddi bir aldatılmış duygusu içinde olduklarını biliyorum. Onlara şunu da tekrar hatırlatmak istiyorum; bu yapı çok ciddi itikadi sorunları ihtiva eden bir yapıdır. Örgüt liderinin bir alim değil, bir gönül insanı, bir hoca değil, bir holding patronu, bir örgüt yöneticisi olduğu açıkça görülmüştür. Tabandaki kardeşlerimizin bir hayal kırıklığı yaşadığını biliyorum. Onların hissiyatını ben de aynı şekilde paylaşıyorum. Zira sadece onlar değil bizlerde aldatıldık. Kardeşleri tarafından kuyu atılan Hz. Yusuf’un hissiyatı ne ise bizim hissiyatımız da odur. Sadece onlar değil bizlerde sırtımızdan hançerlendik. Bu mücadelede artık onlarında bizimle olması bekliyor, tabanı kastediyorum tavanı değil, bu zor günleri birlikte daha kolay aşacağımıza yürekten inanıyorum."

YOLSUZLUK YORUMU: O ELİ KIRMAKTA ASLA TEREDDÜT ETMEYİZ

Ardından 30 Mart seçimlerini değerlendiren Erdoğan, sandıktan çıkan bir başka mesajın da çözüm sürecinin muhafaza edilmesi mesajı olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bir yıldır devam eden huzur ortamının sandığa eksikleriyle beraber somut bir şekilde yansımıştır. Halkımız çözüm sürecine destek vermiştir. Onaylamıştır ve bu huzur, barış ortamının devam ettirilmesi için herkese talimat vermiştir. Biz bu bahar ortamını muhafaza etmeyi sürdüreceğiz. Kardeşliğimizi inşallah yüceltecek yeni adımlarla, yeni reformlarla Türkiye’nin meselelerini tek tek çözüme kavuşturacağız." dedi.
Erdoğan, konuşmasında yolsuzluk meselesinde de "Yolsuzluklar konusunda hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağımızı burada tekrar ilan etmek istiyorum, Biz yola çıkarken ne dedik; ‘3Y’ ile mücadele dedik. Yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk ve biz mücadeleyi bugüne kadar başarıyla verdik. Süreç içerisinde varsa onların da üzerine gideriz. AK Parti yolsuzluklar mücadele etme kararlığıyla iş başına gelmiş 12 yıl boyunca da başarıyla sürdürmüştür. Samimi her iddiayı ciddiye alırız ve ciddi her iddianın üzerine kararlılıkla gideriz. Yetimin hakkına el uzatanı asla müsamaha göstermeyiz. O eli kırmakta asla tereddüt etmeyiz. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın, tereddüdü olmasın. Her iftiraya, her iddiaya da boyun eğecek değiliz. Çünkü bu işi malum ana muhalefetin genel müdürü gayet iyi başarıyor. Hayatı çünkü bu tezgahların içinde geçmiş. Onun yanında yavru muhalefetin başındaki şahısta bu işleri iyi beceriyor. Biz üç buçuk yıllık o koalisyon hükümetindeki yapınla iyi biliyoruz ve Yüce Divan’da sizler bundan dolayı yargılandınız. Diyecektin ki biz oradan aklanarak çıktık. Bırakın o işleri. Bütün bu işlerin de nasıl yürüdüğü ortadadır. Bütün bunlar açık ve net ortada iken yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış mantığı ile attığınız adımları görüyoruz. Genel müdür de bunu yapıyor, sen de bunu yapıyorsun. İkinizde bunu yapıyorsunuz. Niye çünkü bununla milleti aldatacağınızı zannediyorsunuz." ifadelerini kullandı.


"EN BAŞARILI İLLER RİZE, KONYA, ŞANLIURFA, MALATYA"

Seçimde AK Parti açısından en başarılı dört ili açıklayan Erdoğan, "Rize yüzde 68 ile birinci sırada yer alıyor. Konya yüzde 64 ile ikinci sırada. Şanlıurfa ve Malatya yüzde 62 ile üç ve dördüncü sırada. Bu illerimizi tebrik ediyorum. Konya ve Kayseri’ye ses kısıklığından dolayı gidememiştim. O günkü mitinglerimizi Konya’da Davutoğlu kardeşim yaptı. Kayseri’de Taner Yıldız gerçekleştirdi. Bu ay sonu itibariyle Cuma, Cumartesi ve Pazar Konya ve Kayseri’ye gidecek teşekkür mitinglerimizi başlatacağız." şeklinde konuştu.

AK Partinin oylarının 2009'a oranla sadece 7 ilde küçük düşüşler kaydettiğini aktaran Erdoğan, geri kalan illerde oyların arttığını kaydetti. Erdoğan, şöyle devam etti: "AK Parti 7 coğrafi bölgede kuzey doğu güney ve batıda varlık gösteren tek parti olmuştur. Biz rakamlarla, oranlarla, kıyaslara konuşuyoruz. CHP seçimin üzerinden 10 gün geçmiş olmasına rağmen daha seçimlerin değerlendirmesini yapmamış, milletin önünde hesap vermemiştir. 10 gündür CHP’nin MHP'li Ankara adayı tahrik edici açıklamalar yaparak insanları sokağa dökerek hezimeti gölgelemeye çalışıyor, eski alışkanlık var ya onu devam ettiriyor. Yenilgiyi hazmetmek başarısızlığı kabul etmek gerek. Çok bağırmakla hile var diye iftira atmakla yalan söylemekle seçim kazanılmaz. Hele Pensilvanya’nın medyasına ajanslarına sırtını dayayıp insanları sokağa dökmekle seçim hiç kazanılmaz. Herkes dürüst olacak sonuçları kabullenecek milletin takdiri karşısında boyun eğecek. Ankara’da hile var diye itiraz ettiler. Bazı sandıklar yeniden sayıldı AK Parti'nin oyları daha da arttı. Kimin hile yaptığı ortada. Seçim öncesi ahlak dışı kampanyayı seçim sonrasına taşımak kimseye fayda taşımaz. Seçim sonuçları üzerinde ayrıntılı analizler yapmaya devam edeceğiz. Başarısız olduğumuz illerde kendimizi sorguya çekecek nerede hata yaptığımızı göreceğiz. Başarılı olduğumuz ilerde bundan sonra oy oranımızı daha da artırmak için neler gerektiğini oturup değerlendireceğiz. Belediye başkanlarımızı seçildikleri yerlerde başarılı olmaları için vaatlerini yerine getirmeleri için her aşamada takipçi olacağız. Genelde olduğu kadar yerelde de her seçimde kendimize ait rekoru aşıyor daha çok insanımızı kucaklıyor vatandaşımıza hizmet taşıyoruz."

"BİZ NEFRETİN DİLİNİ KULLANMADIK"

Erdoğan, "77 milyon vatandaşın her birine samimiyetle sesleniyorum; biz ayrıştırıcı olmadık olmayacağız. Biz nefretin dilini, kutuplaşmanın dilini asla kullanmadık kullanmayacağız. Türkiye'yi bir olarak, beraber olarak kucaklamaya devam edeceğiz. Demokrasiyi özgürlükleri milli iradeyi siyaseti en güçlü şekilde savunacak Türkiye'yi ve kardeşliği daha da büyüteceğiz.
Hiç kimse ama hiç kimse umutsuz olmasın, yeis, hüzün içinde olmasın. 30 Mart'ta kazanan Türkiye olmuştur, kazanan 77 milyon olmuştur. 30 Mart'ta ihanet gereken cevabı almıştır. Ahlak dışı siyaset kaybetmiştir. İftira ve çamur siyaseti yenilmiştir. 30 martta büyük Türkiye yeni Türkiye kazanmıştır. İstiklal ve istikbal mücadelesi sarsılmaz bir zafer elde etmiştir. Türkiye ekonomisi sarsılmaz şekilde yoluna devam ediyor. MHP genel başkanı bu sabah çıkmış işçi ne yapıyor emekli ne yapıyor memur ne yapıyor bunlarla bizi eleştirmeye kalkıyor. Açıklanan rakamlardan da bihaber. Türkiye’nin büyüme hızından bihaber. Üretimdeki artışlardan bihaber. Bu insanlar Türkiye’de ekonomi ne oluyor nereye gidiyor haberleri dahi yok. Bu arada Türkiye ekonomisi 2013'ün tamamında yüzde 4 büyüme kaydetti. Milli gelirimiz 820 milyar dolara ulaştı. Bu bir rekor. Adamlar bunu dahi görmüyor. Muhalefetin ve paralel yapının tüm tahrik çabalarıan rağmen dış politikada kararlı duruşumuz barışçıl tavrımız sarsılmadı. Birileri Türkiyenin özellikle AB nezdinde imajını yaralamak için çok gayret gösterdi hala da gösteriyor. AB’nin 30 mart öncesi demokrasiye yapılan ahlak dışı saldırıları göreceğine bunlara prim vermeyeceğine ben de inanıyorum." dedi.
CİHAN

Yorumlar