Erdoğan'dan Gaziantep'te dolar çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'te STK temsilcileriyle biraraya geldi ve dolar zengini olmak isteyenlerin duvara toslayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Gaziantep'te dolar çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ülkemiz bugün sivil cemiyet kuruluşları sebebi ile en varlıklı günleri yaşıyor. Bazı partiler kendilerinin kapatılması iddiasından bahsediyor. Bu fazla aşırı çirkin. 2010 yılında biz partilerin kapatılmaması için kanun çıkartalım dedik. Bunlar Meclis'ten kaçıp gittiler. İçimizdeki bir takım hainler de kaçıp gitti.

Bugün bunu söyleyenler buna hazır mısınız? Siyasi partilerin kapatılmasını engelleyen bir kanun çıkartın. Ama sorun o değil. Burada alavare dalavere.

Siyaset dürüstlük kazanır. Seçim geliyor diye bu çeşit iftiralarla iktidarı köşeye sıkıştıralım. Bunlar bundan böyle geride kaldı tutmuyor.

Bugün Türkiye özgürlükler konusu için en kocaman zirveyi yaşıyor. Anayasa içerisinde istediğin muhalefeti yaapbilirsin. Bu ülkenin Cumhurbaşkanına, Başbakanına hakaret ediyorsun. Bunu ABD'de yap bakalım. Neler oluyor?

Özgürlük hesabına taşla, molotofla terörize edenler özgürlükten bahsediyorlar. Meclis'te maske takıyorlar. Molotofa özgürlük diye sokakta dolaşanlardan demokrasi bekleyebilir misiniz?

Havai fişekleri bir silah şekilde kullanıyorlar. Her süre söylerim bıçak doktorun elinde can kurtarır, katilin elinde can alır.

Yasal meslek yaptık. Şehrin bu yerleri miting için uygundur. Bunlar ne dedi " Hayır biz istediğimiz yerde yaparız"

Burası bir kanun devleti. Böyle bir şey olabilmektedir mi? 12 yıllık Başbakanlığı dönemimde istikrarı, huzuru bozmak için ellerinden geleni yaptılar lakin biz karşılarında dimdik durduk.

Geçmişte Menderes'e, Özal'a, Erbakan hocamıza tıpkı oyunu oynadılar. 28 Şubat'ta vakıfların mallarına el koydular. Biz vakıfların haklarını art verdik.

Her vuruş herşeyden önce elini vatandaşın cebine elini atar. Bir kitapçık kriziyle bu ulus fakirleştirilmiş. 40 milyar dolar birilerinin cebine girdi.

Faizi yüksek tutarak bu milletin emeğini birilerine peşkeş çekmek istiyorlar. Kan tüccarlarının birilerinin maşaları olmuştur.

Ülkemizin bütün bankacılarına sesleniyorum: İşadamlarımıza yaptığınız uygulamalar size aksi dönebilir. Verdiğiniz kredilerde art çağrılmalar bunun bedelini ödersiniz. Dünyada bir parite krizi yaşatıyorlar.

Adeta dolar zenginleri üretmek istiyorlar. Bir taraftan da Merkez Bankası'nı köşeye sıkıştırmak istiyorlar.

Şu anda Avro 1.1. Buradaki dengesizlikten dolar zengini oluşturmak istiyorlar. Dolar alıp köşeyi döneriz diyenler duvara toslarlar. Dere yatağında akar. Önümüzdeki hafta bunun için bir şeyler yapacağız.

Gezi Parkı'nda ağaç değişiminde ülkeyi kaosa sokmak isteyenler, Yalova'da, Sarıyer'de neredesiniz? Ağaç düşkünü biziz. Sadece 600 bin yetişmiş ağaç diktik.

Fidanlarla 3.6 milyar ağaç diktik. Ülkemizi ağaçlandırmaya devam edeceğiz. Gezi'deki duruşumuzdan sonra 17-25 Aralık vuruş girişimini tertiplediler. Eğer biz kontra bir hamle geliştirmeseydik şu an Türkiye bambaşka bir yerdeydi. 12 yıllık kazanımlar yerle bir olacaklardı.

Eğer bu vuruş girişimlerinden bir tanesi gerçekleşseydi bugün bütün vakıflar kapatılacaktı. Bunlar faşizme rahmet okutacak cinsten bir zihniyete sahip.

Bunlar ekonomik kriz çıksın diye dua eden tipler. Türkiye'nin Pensilvanya'dan komut almayan siyasetçilere gereksinim var.

Çıkın şunu diyin: Ben şunu şunu yapacağım. Şu kadar okul, hastane yapacağım.

İktidara gelmek arzu edenler bu işin sırrını merak edenler Gaziantep'e gelip sizlerle oturup konuşsunlar. 12 sene herşeyden önce Antep nasıldı? Gaziantep Anadolu'nun en çağdaş kenti oldu.

Batı'nın şehirleriyle yarışır bir vaziyete geldi. Bir de bayan eli değdi. Onların ardında güneydeki sevdikleri yurt ve pensilvanya var. Bizim de arkamızda bizi seven milletimiz var.

Önümüzde iki ciddi başlık var: Bir muhacir kardeşlerimiz var. İki çözüm süreci var.

Bunların anahtarı Gaziantep'tedir. Bu zorlu süreçte ele geçiren milletimiz olacak.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar