Erdoğan'dan Gauck'a telefon!

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek, taziyelerini iletti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Gauck'a telefon!

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Germanwings havayollarına ilişkin uçağın Fransa'da düşmesiyle yaşanan trajediyle ilgili şekilde Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek, taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, bugün Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'da olduğu sırada gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, uçağın Barselona-Düsseldorf seferini yaptığı sırada düşmesi sonucunda 144 yolcu ile 6 mürettebatın hayatını kaybetmesinin Türkiye'de de derin üzüntüye yol açtığına işaret ederek, Alman mevkidaşına taziyelerini bildirdi.

Hayatlarını kaybedenler içerisinde bir tanesi Türk kökenli olmak üzere takribî 70 Alman vatandaşın bulunduğuna belli eden Erdoğan'ın, bu elim trajediden ötürü arkadaş Almanya halkına ve yakınlarını kaybedenlerin ailelerine en samimi taziyelerini sunduğu kaydedildi.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un da Almanya ve Türkiye arasındaki dostane ilişkilere değinerek, Erdoğan'a hassasiyetinden ötürü teşekkür ettiği, en kısa zamanda kendisiyle çehre yüze görüşmek istediğini söylediği öğrenildi.

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazayla ilgili şekilde İspanya Kralı Felipe ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile de telefon görüşmesi yapmıştı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar