Erdoğan'dan Fethullah Gülen'e: Neden kaçtın?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da bugün yaptığı konuşmada Fethullah Gülen'e seslenerek, "Neden kaçtın, birileri koruma altına mı aldı seni?" diye sordu

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Fethullah Gülen'e: Neden kaçtın?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Ümraniye'de açılış töreninde yaptığı konuşmada 17 yıl önce ABD'ye giden Fethullah Gülen'e seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Neden Pensilvanya'ya gittin? Birileri koruma altına mı aldı seni?" diye sordu.

Erdoğan, buradaki konuşmasında şunları söyledi: Sene 99. Kaç, Pensilvanya’ya git ve orada bazı tohumlar at. Kendini gizle. Acaba oradan Türkiye Cumhuriyeti devletini nasıl ele geçiririz… Neden kaçtın? Ne işin var orada? Buraya gel, neden gelmiyorsun? Birileri koruma altına mı aldı seni? Neden gelmiyorsun? Bunlarda imam çokmuş. Hepsi de kaçıp gidiyor. Bir kısmı zaten cezaevinde. Bir kısmı değişik ülkelerde dolaşıyor. İnlerine gireceğiz demiştik. Girdik, giriyoruz ve girmeye devam edeceğiz. Legal görünüm altında illegal terör örgütlerine, yapılanmalarına bu ülkede müsaade edilmez, edilmeyecektir.

Fethullah Gülen, 1999 yılında hakkında açılan bazı davalardan sonra Türkiye'yi terk ederek ABD'ye yerleşmişti. Gülen hakkındaki davalar daha sonra düşmüştü; ancak Gülen Türkiye'ye yine de dönmemişti. 

Yorumlar