Erdoğan'dan Demirtaş'a 'Çanakkale' çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya savaşı belgeleri sergisinde yaptığı konuşmada Demirtaş'a 'Şuurunu kaybetmiş kimse' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Demirtaş'a 'Çanakkale' çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1. Dünya Savaşı Sergisi açılış konuşmasında ciddi mesajlar verdi. Arşivlerin önemini vurgulayan Erdoğan, HDP eşbaşkanı Selehattin Demirtaş'ın Osmanlı için Çanakkale'de 'kukla' demesine ad vermeden 'Şuurunu kaymetmiş kimse' dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izahatlarından satırbaşları:

Şu bizim açtığımız Osmanlı arşivleri binasını eleştiriyorlar. Bunlar kim? Ecdadımızın arşivlerini hurda şekilde satanların mirasçıları.

Böyle bir binayla ecdadımıza layık hizmet etmeye çalışıyoruz.

"BU MİLLETİN TARİHİ 1923'TE BAŞLAMADI"

Bizler tarihsel geçmiş vakalar şekilde bakmıyoruz. Bizim için tarih geleceğimizdir. Tarih ibret vesikalarıyla doludur. Maalesef elimizdeki vesikaları okumakla tembellik yapıldı.

Uzun zaman bu milletin tarihinin 1923'te başladığını dayatmak istediler. Türkiye Cumhuriyet'i bizim tek devletimiz değil son devletimizdir.

"BİZİM TARİHİMİZ 2200 YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR"

Cumhurbaşkanlığı forsunda yer sektör 16 devletin kökü 2200 sene öncesine dayanıyor.

Son çağda en ciddi zaferimiz Çanakkale'dir. Balkanlar'da en kocaman bozuntumuzdur.

"ŞUURUNU KAYBETMİŞ KİMSE"

HDP'den Osmanlı'yı suçlayan Çanakkale mesajı

Bugün bazıları 7 düvele karşı savaşmamızı ciddiye almıyor. Osmnalı Çanakkale'de kuklaydı diyecek kadar şuurunu yitirmiş kimseler var.

Kendini birtakım bilmezler tarihini küçümsüyor. Onların yaptıkları Çanakkale Zaferi'ni asla gölgeleyemez.

"BÖLGEDEKİ SORUNLARIN NEDENİ: 1. DÜNYA SAVAŞI"

1. Dünya Savaşı hala sona ermiş değil. 1. Dünya Savaşı'nın açtığı uzun parantez hala devam ediyor. Bölgemizde ne kadar sıkıntı varsa: Hepsinin gerisinde 1. Dünya Savaşı'nda tesis edilen sınırlar var.

Bölgemizde ve dünyada kurulan kaotik tertip hala devam ediyor. Bu sınırlar mezhep ve etnik çatışmayı körüklemiştir.

İngiliz Lawrence ne diyor: Bu harp Türklerin askeri kuvvetine değil zihinlerine ve kalplerine karşı hazırlanmış bir savaştır.

2000'li senelerden sonra Türkiye yine harekete geçti. Balkanlara, ortadoğu'ya ve Kafkaslar'a onlar bu şeklinde bakamayız. Biz oralara kardeşlerimiz diye baktık.

"ERMENİLER YÜZBİNLERCE MÜSLÜMANA ZARAR VERDİLER"

Çanakkale'yi biz 100. Yıl şekilde kutlarken. Ermeni diasporası Türkiye düşmanlığını dünyaya aşılamaya çalışıyor. Bu kampanyaların amacı: Doğrudan ülkemize düşmanlık yapmaktır.

Biz en başından bu güne kadar tutarlı tutumumuzu sürdürüyoruz. Savaş zamanlarında birtakım acılar yaşanmış olabilir. Anadolu'da Ermeniler'in gördüğü ziyan kadar Anadolu'da yüzbinlerce Müslüman Ermeniler'den ziyan görmüştür.

"PARA YEDİREREK BU İŞTEN SONUÇ ALAMAZSINIZ"

Ey Ermeni diasporası, ey Ermenistan hükümeti gel burada milyonlarca arşiv vesikası var. Tarihçilerimizi, hukukçularımızı bir araya getirelim. Türkiye aleyhine yapacağınız kampanyalardan bir şey çıkartamazsınız.

Para yedirerek, yazılar yazdırarak yaptığınız işten netice alamazsınız.

Biz bu konu için ordumuzun dahi arşivlerini açmaya hazırız dedik. Üçüncü devletlere de gidip çalışmalar yapalım. Bizim bu isteğimiz her zaman arka çevrildi. Neden? Amaç: Türkiye'ye ziyan vermek.

Bizim bu konu için veremeyeceğimiz adisyon yoktur. Son çağda Osmanlıca'nın okullarda okutulması adımı da bu sebepten attık.

Tarihimizin belgelerini okuyabilmek için Osmanlıca'yı daha da iyi öğrenmemiz lazım"

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar