Erdoğan'dan Başkanlık Sistemi izahatları

Uluslararası Vuslat Derneği temsilcilerini kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkanlık Sistemi ile ilgili önemli izahatlarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Başkanlık Sistemi izahatları

Türkiye ve Avrupa Ülkeleri başta olmak üzere dünyanın değişik yerlerinden, tıpkı amaç ve manevi değerler çevresinde düşünce ve sevgi birliği bulunan insanlardan oluşan Uluslararası Vuslat Derneği’ni temsil eden bir heyet, C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan vasıtası ile kabul edildi.

Cumhurbaşkanı hususi Danışmanı Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi İbrahim Kalın’ın da hazır yer aldığı kabulde, Uluslarası Vuslat Derneği’ni temsil eden heyette; Uluslararası Vuslat Derneği Başkanı yüksek mimar Hamza Cebeci, İstişare Kurulu Başkanı Bekir Cansu, başkan yardımcıları Hasan Şahin,  Muhammed Sarı, Mehmet Ayhan Ömeroğlu, Genel Sekreter Ahmet Malatyalı, İdare kurulu üyeleri Ferhat Oral, Ali Coşkun. Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, Türkiye Adalet Akademisi eski Başkanı Kamil Acar, gazeteci yazar Arif Altunbaş,  UVD üyeleri Abdülkadir Cebecioğlu, Sadettin Kılıç, İbrahim Halil Çelik, Derya Yanık, Ravza Kavakcı Kan, Fuat Kulaçoğlu, umut Ünal, Prof. Dr. İlhan Kocaaslan, işadamları Şaban Demircan, Şener Sancar, Ahmet Güngen, Fevzi Akalın ve mebus Eyüp Fatsa’nın yanı sıra, Uluslararası Vuslat Derneği gençlerinden oluşan 12 benlik bir ekip bulunuyordu.

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sıkı görüşme trafiği bünyesinde gerçekleşen cemiyet temsilcilerini kabulünde, gün bünyesinde yaptığı görüşmeler ile alakalı kısa bir takım malumatlar verdikten sonra, Uluslararası Vuslat Platformu’nun çalışmaları konusu için bilgi aldı ve bundan sonrası için bir takım tavsiyelerde bulundu.

Konuşmasında ağırlıklı şekilde Başkanlık Sistemi’ni ele saha Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 10 sene bünyesinde önemli gelişmelere sahne bulunan Meksika, Arjantin ve Brezilya’nın  bu sıçramaları başkanlık sistemi ile sağladıklarına dikkat çekti. Başkanlık Sistemi’nin bazılarının dediği benzeri diktatörlük olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan: “ABD’de, Meksika’da, Arjantin’de, Brezilya’da, Fransa’da diktatörlük mü var? Onlarda diktatörlük olmuyor da Türkiye’de mi diktatörlük oluyor? Seçimle iş başına gelmiş ve her icraatının hesabını millete verecek bir başkandan tek adam da çıkmaz, diktatör de çıkmaz” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bir Anonim Şirket benzeri yönetilmesi gerektiğine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, birilerinin bu konuyu öteki taraflara çekmeye çalıştıklarını belirterek, evvela karar alma süreçlerinin şirketlerde yer aldığı benzeri daha kısa zamanda İşlemesi gerektiğini vurguladı. Çalışmak istenilmeyen insanların hususi şirketlerde görevden aşırı kolaylıkla alabildiğini, var yapıyla bunun mümkündür olmadığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 kere görevden tahsil edilen bir kentin ulusal eğitim müdürünün,13 kere görevine iade edilmesini misal şekilde aktardı.

Sivil Toplum Kuruluşlarının Yeni Türkiye’nin inşasında kocaman görevler üstlenmeleri gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanımız, demokrasinin gelişiminin lakin Sivil Toplum Kuruluşlarının tesirli çalışmalarının artmasıyla sağlanacağını söyledi. 
Uluslararası Vuslat Platformu’nun bir sivil cemiyet kuruluşu olma vazifesini azami biçimde üstlendiğini belirten C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkanlık Sistemi’nin Yeni Türkiye açısından önemine dikkat çekerek, Platformun 1,2,3 Mayıs’ta Abant’ta gerçekleştireceği bu seneki sempozyumda, Başkanlık Sisteminin değerlendirilip, tyükselişılmasını önerdi.

Yaklaşık 2 saat devam eden kabulün sonunda, ekibe gösterdiği alaka ve alakadan ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini sunan Başkan Hamza Cebeci, bundan sonra gelenekselleşen ve bu sene 1, 2, 3 Mayıs’ta Taksim İnternational Abant Palas Otel’de yapılacak sempozyumun Onur Konuğu olması talebini iletti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar