Erdoğan'dan Amerikan medyasına eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan SETA'da başkanlık sistemi panelinde konuştu. Konuşmasında New York Times'a çıkışan Erdoğan "Erdoğan'ın Türkiye'sinde şu oluyor, bu oluyor' diye yine gönderme mi yapmış. Sen kimsin? Önce haddini bil. Acaba sen bunu şu anda Amerikan yönetimine karşı böyle bir şeyi yapabilir misin? Anında gereğini yaparlar, hiç bu işin şakası yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Amerikan medyasına eleştiri
Cumhurbaşkanı Erdoğan SETA'da başkanlık sistemi panelinde konuştu. Konuşmasında New York Times'a çıkışan Erdoğan "Erdoğan'ın Türkiye'sinde şu oluyor, bu oluyor' diye yine gönderme mi yapmış. Sen kimsin? Önce haddini bil. Acaba sen bunu şu anda Amerikan yönetimine karşı böyle bir şeyi yapabilir misin? Anında gereğini yaparlar, hiç bu işin şakası yok" dedi.
 Erdoğan, " Çözüm 1. Meclis'in kapısında yazıyor. Şura suresi orada asılı durur. 12 yıl boyunca siyaset makamının yerlerde olan itibarını yükseltmek için uğraştık. Bu millet darbecilerin esiri, oyuncağı olmuştu." dedi.
Bir tane hovarda vardı ya Davos toplantısında ona dedim ki "Siz bize bu parayı verecek misiniz? Siz bunu vereceksiniz bizi yönetmeye mi talip olacaksınız. böyle şeyler olmaz dedik. Borcunu ödedik. Gönderdik".
Bu ülkeye bakan ithal ettik. düşünün hala gelir misin? diye soruyorlar. Gelse ne olacak? Geldi de ne yaptı? Bunlar zaten dışarıdan akıl alır.
Bu ülkeyi yönetenler dışarıdan akıl aldılar. Bunlar bir tek millete gitmediler. Hep milleti küçük gördüler. Biz de o hakir gördükleri milletin içinden çıktık.
"ÖNCE HADDİNİ BİL"
"Bizim iktidarımız milletimizin iktidarıdır.  Onun için bu kadar çok direnişle, tehditle, saldırıyla, kumpasla karşılaştık.  Sadece içeride değil dışarıda da... İşte bakın Amerika'da New York Times, yine  bir edep dışı yazıyla 'Erdoğan'ın Türkiyesi'nde şu oluyor, bu oluyor' diye yine  gönderme mi yapmış. Adeta Amerika'ya talimat veriyor, başka güçlere talimat  veriyor. 'Niye veriyorsunuz?' diyor. Düşünebiliyor musunuz? Sen bir gazetesin,  bir defa haddini bileceksin. Erdoğan'ın Türkiyesi'nde baskılar var ve bu  baskılara ABD'nin şunun bunun müdahalesini isteyeceksin. Bir defa sen bunu  yazmakla, böyle bir haberi yapmakla bir defa kendi özgürlük alanının dışına  çıkmak suretiyle Türkiye'ye müdahale ediyorsun. Sen kimsin? Önce haddini bil.  Acaba sen bunu şu anda Amerikan yönetimine karşı böyle bir şeyi yapabilir misin?  Anında gereğini yaparlar, hiç bu işin şakası yok" dedi.
BAŞKANLIK SİSTEMİ
"Bizim kendi ihtiyaçlarımıza, kendi  birikimimize uygun şekilde, milletimizin tasvip edeceği Türk tipi başkanlık  sistemini geliştirebilecek potansiyele sahip olduğumuza inanıyorum" dedi.
Başkanlık sistemini ısrarla istememizin sebebi: İstikrar ve güven ortamıdır.
"(Başkanlık sistemi diktatörlüğü getirir,  padişahlığı getirir) diye tutturanlar da var. Bunlar İnönü'nün milli şefliği ile  başkanlık sistemini birbirine karıştırıyorlar. Diktatörlük görmek isteyen, gitsin  milli şeflik dönemine baksın. Oraları şöyle biraz karıştırsınlar. Merak  etmesinler, milletin seçtiği ve millete hesap veren başkandan diktatör çıkmaz"  dedi.
"HEMEN ÇARK EDİYORSUN"
Benim fotoğrafımı koyup altına yüzde 52'yle seçilen Cumhurbaşkanına idam diye yazıyorsun. Kontra bir cevap gelince de hemen çark ediyorsun.
Bu mesele bir cibilliyet meselesidir. Karakter meselesidir. Beyefendi rahatsız olmuş. Sen ne istiyorsun? Bunların başkanlık sistemine karşı olmaları darbecilere olan aşklarındandır.
Bunların bir araya geldikleri toplantılarda şunu konuşuyorlar " Biz nasıl yaparız da bunları göndeririz. Siyahla beyazı nasıl yanyana getirirz. 14 partiyi bir araya getirdiler. Ne oldu? Çatı başlarına çöktü.
İstanbul'da belediye başkanlığı yaptım. Oradaki çalışma ortamı Başbakanlık'tan daha kolay. Karar almak çok daha kolay. 4.5 yılda büyük işler yaptık.
Parlementonun yüzde 63'üne sahisiniz. Ama bir kanun çıkarmada 1-2 hafta da çıkarıyorsunuz. Sonra Anayasa Mahkemesine gittiğine takdirde bir de orada iptali için uğraşıyorlardı.
Vatandaş yeni Tükiyre'yi istiyor. 6 yıl SSK'ya genel müdürlük yaptın. SSK'yı iflas noktasında bıraktın.
Uçakta gidiyoruz. Bakanlara soruyorum: Kaç derslik yaptık? Hiçbiri doğru dürüst cevap veremiyor. Ya bunu sen bilmezsen vatandaş nereden bilecek?
Yurtdışından gelen devlet başkanları Marmaray'ı görünce hayran oluyorlar.
Yaptığımız işlere bakın. Nasıl bir çalışma içerisinde olduğumuzu göreceksiniz.
Milletin duygularını ve hayallerini istismar ediyorlar. Başkanlık sitemiyle bu mümkün olmayacak. İtalya koalisyonları yasakladı. 

Kaynak: Milliyet

Yorumlar