Erdoğan, Yozgat mitingi sonrası ev ziyaretinde bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde partisi tarafından düzenlenen mitingte yaptığı konuşmasının ardından Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel’in babası Kubilay Yerkel’in evini ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Yozgat mitingi sonrası ev ziyaretinde bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde partisi tarafından düzenlenen mitingte yaptığı konuşmasının ardından Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel’in babası Kubilay Yerkel’in evini ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat Yerkel ailesi ile sohbet eden ve yemek yiyen Erdoğan, mahallede kendini bekleyen kalabalığa satranç takımı dağıttı, yanına yaklaşmak isteyen bir aile ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel’in babası Kubilay Yerkel, Başbakan Erdoğan’ın kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Yerkel, “Tabi ki bugün bizim için unutulmaz bir gün, Sayın Başbakanımız bize teşrif ettiler, bizi onurlandırdılar. Bundan dolayı kendilerine hem minnettarız hem çok çok teşekkür ediyoruz. Ziyaretin amacı Sayın Başbakan her şeyden önce çok mütevazı bir insan, kendisine teşekkür ediyorum. Kendisiyle aslında çok uzun yıllar önce tanışıyoruz. Ben 42 yıldır Almanya’da ikamet eden birisiyim. Başbakanımızla da biz yer yer beraber olmuştuk. Rabb'imin lütfu ile oğlumuz Yusuf Yerkel Sayın Başbakanımızın yanında şu anda özel kalem müdür yardımcısı olarak görev yapıyor. Bundan dolayı elbette gurur duyuyoruz, gururlanıyoruz böyle bir evladımız olması hasebiyle." dedi.

Başbakan Erdoğan’ı belediye başkanlığı döneminde çekilen bir videosunu izlettiklerini ifade eden Kubilay Yerkel, “16 yıllık bir hatıra filminden kısa bir vetere şeklinde kendisine taktim ettik. Kendisi de gerçekten çok çok memnun oldu. Çünkü onu 16 yıl geriye götürdü. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bir açılış töreniydi. Orada oğlumuz Yusuf Yerkel ilk defa Almanya’dan gelmiş. Ve oraya kayıt olmuştu. O okulun açılışı 1996-1997 eğitim yılı açılışı esnasında, o zaman Sayın Başbakanımız İstanbul Belediye Başkanı idi. Aynı zamanda gösterdiğimiz ufak, küçük ve kısa veterede şimdiki Sayın Cumhurbaşkanımız da vardı. Kendisine bir nostalji oldu. Kendisi çok beğendi ve o görüntülerin ben hepsini istiyorum dedi. İnşallah biz onu kendilerine, biz onu emir olarak aldık, biz onu taktim edeceğiz. İçerde böyle bir süreç yaşadık.” diye konuştu.

Yusuf Yerkel’in annesi Muhlise Yerkel de ziyaretlerinden dolayı Başbakan Erdoğan’a teşekkür ederek, “Bizim için bugün çok olağanüstü, heyecanlandık, çok değişik bir gün oldu. Allah Başbakanımızdan razı olsun, bizi burada şereflendirdi, onurlandırdı çok memnun olduk. İçerde iki gündür bir şey vardı gelecek mi, gelemeyecek mi falan diye. Biz o heyecanı yaşadık.” şeklinde konuştu.

Yerkel’in yeğeni küçük Aybüke Sönmeyen de heyecanlı olduğunu belirterek, Başbakan'ın ziyaretine çok sevindiğini söyledi. CİHAN

Yorumlar