Erdoğan, yeni burs ve kredi ücretlerini açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ocak 2014'ten itibaren lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verilecek burs ve kredi miktarlarının artırılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, yeni burs ve kredi ücretlerini açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ocak 2014'ten itibaren lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verilecek burs ve kredi miktarlarının artırılacağını söyledi. Buna göre, lisans öğrencileri 300, yüksek lisans öğrencileri 600, doktora öğrencileri 900 lira burs veya kredi alacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda (KYK) kalan öğrencilerin yemek katkı payı da 220 liraya çıkarılacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'daki iki günlük programı kapsamında dün Gazipaşa ve Manavgat ilçelerinin ardından bugün merkez Kepez ilçesine geldi. Park Varsak'ta toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, burada vatandaşlara hitap etti. Gazipaşa ve Manavgat'ta yapılan açılışları hatırlatan Erdoğan, üniversite öğrencilerine de müjde verdi. İktidara geldikleri 2002'de Türkiye genelinde 451 bin öğrencinin burs veya kredi aldığını belirten Erdoğan, miktarın da o dönemde 45 lira olduğunu belirtti. Şu anda 1 milyon 340 bin öğrenciye burs veya kredi verildiğini belirten Erdoğan, KYK'da kalanların aldığı 200 liralık yemek yardımıyla birlikte lisans öğrencilerinin 480 lira, yüksek lisans yapanların 560 lira, doktora yapanların da 840 lira aldığını hatırlattı.

1 Ocak 2014 itibariyle burs ve kredi miktarlarının artırılacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, "1 Ocak 2014 itibariyle Türkiye genelinde 1 milyon 452 bin 63 öğrenciye burs ve kredi vereceğiz. Lisans öğrencileri için aylık 280 olan yüksek öğrenim kredi burs miktarı 1 Ocak'tan itibaren 300 liraya yükseltiyoruz. Yüksek lisans öğrencileri 560 lira olan miktarı aylık 600 liraya, doktorayı da aylık 900 lira yükseltiyoruz. 2002'ye göre yüzde 567 oranında artırıyoruz. KYK'da kalanlara şu anda aylık 201 lira olan yemek katkısını da 220 liraya çıkarıyoruz. Lisans öğrencisi böylece 520 lira almış oluyor. Üniversiteli öğreniciler kredi burs noktasında artış ve adet artışı ortada." diye konuştu.

Erdoğan, yurtlardaki durumları da iyileştirdiklerini, ranza sisteminden karyola sistemine geçtiklerini, her odada 3 öğrenci kaldığını, odalarda banyo, tuvalet, mini bar ve çalışma masaları bulunduğunu ifade etti. Erdoğan, yeni burs, kredi ve yemek katkı miktarının tüm öğrencilere hayırlı olmasını diledi.
CİHAN

Yorumlar