Erdoğan ve Kılıçdaroğlu semazenleri izledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kelam Kılıçdaroğlu, Konya'da düzenlenen Şeb-i Arus törenlerinde semazenleri izledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ve Kılıçdaroğlu semazenleri izledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kelam Kılıçdaroğlu, Konya'da düzenlenen Şeb-i Arus törenlerinde semazenleri izledi. Mevlana Kültür Merkezi'ndeki geceye yabancı konuklar da ilgi gösterdi.

Konya'da gerçekleştirilen Şeb-i Arus törenlerine ilk olarak Kemal Kılıçdaorğlu geldi. Kılıçdaroğlu, yaklaşık 10 dakika kadar yerinde oturdu. Ardından Başbakan Erdoğan, törenin gerçekleştirileceği salona geldi. Erdoğan, yerine oturmak için geçtiği sırada Kılıçdaroğlu ile tokalaştı. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun arasına ise Irak Meclis Başkanı Nuceyfi oturdu.

YABANCILARIN İLGİSİ

Törene bugün Başbakan Erdoğan ile görüşen Lübnan Başbakanı Necip Mikati eşiyle birlikte katıldı. Lübnan Başbakanı'nın eşi ilgiyle izledi, yanında oturan Emine Erdoğan'dan bilgi aldı, sık sık cep telefonu ile fotoğraf ve görüntü çekti. Başbakan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun arasında oturan Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi de töreni dikkatle izledi. İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı arasında oturan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani de töreni izleyenler arasında yer aldı. Törene ayrıca Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu katıldı.
CİHAN

Yorumlar