Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Oylarını Attılar

Başbakan Erdoğan ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu da oylarını kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Oylarını Attılar

aşbakan Recep Tayyip Erdoğan, oyunu kullandı. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Türkiye genelinde şu ana kadar edindiğim bilgiler, katılımın çok yüksek olacağı istikametinde" dedi

KILIÇDAROĞLU OYUNU KULLANDI



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara'nın Çankaya İlçesi'ndeki Arjantin İlkokulu'nda kurulan 4149 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, saat 13.30'da oy kullanacakları Arjantin İlkokulu'na geldi. Burada Kılıçdaroğlu'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kılıçdaroğlu vatandaşlarla tokalaşırken, bazı çocukları kucağına alarak sevdi ve öptü.

SIRAYA GİRDİ

Ardından Kılıçdaroğlu ve eşi 2'nci kattaki 4149 numaralı sandığın bulunduğu sınıfın önüne geldi ve en arka sıraya geçerek, sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Gazetecilerin sıraya girdiniz sorusuna Kılıçdaroğlu, "Evet,normal değil mi?" karşılığını verdi. Ancak vatandaşların ısrarı üzerine Kılıçdaroğlu, sınıfa girdi ve oy pusulasını alarak oyunu kullanacağı perdeli paravana girmek isterken başını paravanın demirine hafifçe çarptı. Yoğun ilgi gösteren gazeteciler ise Kılıçdaroğlu'nu oyunu sandığa atarken görüntü ve fotoğraf çekebilmek için büyük çaba sarf etti.

Oyunu kullandıktan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, okul bahçesinde gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Gazetecilerin "Bugünden itibaren nasıl bir Türkiye bekliyorsunuz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Sizlerde görüşüyorsunuz. Yurttaşlarımız da büyük bir heyecan var. Hepsi demokrasi şölenine katılmak için sandığa geldiler. Ben hep şu çağrıyı yaptım. Vicdanınıza danışın ve oyunuzu öyle kullanın diye. Umarım bu gerçekleşir. Mutluyum oyumu kullandım. Demokrasimiz güçlenmek zorunda, temizlenmek zorunda. Güzel bir demokrasi inşa edeceğiz. Ben halkıma güveniyorum. Onların irfanına güveniyorum. Umarım güzel bir sonuç ortaya çıkar" dedi.

Yorumlar