Erdoğan valiler toplantısında konuşuyor

Cumhhurbaşkanı Erdoğan valiler toplantısında konuşuyor

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan valiler toplantısında konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Gece gündüz demeden kar kış demeden eşlerinizle birlikte halkın içerisinde olacaksınız. Bazılarına bakıyorum: Eşlerini Ankara'da bırakıyor. Kendileri orada bulunuyor. Milletin içerisinde yapılmaksızın milletin verdiğini bilemezsiniz. Bu süreçteki bütün başarıyı milletle olmama borçluyum. Her vali kendi şehrinde Hz. Ömer'in adaletini yansıtmalı.

Her vali yer aldığı ilde benim vekilimdir. Tarihteki iri liderler halkla devlet arasındaki  mesafeyi kısaltanlardır. Devleti temsil etmek milletin gönlünü kazanmakla olur.

Valilik standart bir memur değildir. Bulunduğunuz makamlar icraat makamıdır.

Ülkemiz içeride ve dışarıda kritik bir süreçten geçiyor. Ukrayna'dan başlayın Gürcistan ve Ermenistan oradan İran'a gidin. Irak ve Suriye'ye bakın.

Hele Suriye tam bir insanlık trajedisi yaşıyor. 350 bin insanı öldüren bir katile bu topraklarda güya politika yaptığını zanneden bazıları ziyarete gidebiliyor.

Dün Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'in Fransız vekillerin ziyaretine reaksiyon gösterdi bu da yüreklere su serpti.

BM'de hanımefendi bir konuşma yaptı: Dünyadaki en fazla mültecinin yer aldığı yurt Türkiye dedi.

Sizlerden problem çıkmaması için lüzumlu hassasiyeti göstermenizi istiyorum. Bu ulus hem insani, hem islami hem de vicdani vazifesini yerine getirmiştir.

Muhalifler Suriye'de muvaffakiyet sağlayacakken DAİŞ diye bir örgüt çıktı. Bu örgütün bir plan olduğunu anlamak için siyasal analize lazım yok.

Irak'ta camileri yakıp yıkıyorlar, türbeleri yoktur ediyorlar. Bu örgütün bizim yurdumuzda mektep yakan örgütten bir farkı yok.

Dünyanın en sıkıntılı alanına gidildi ve aşırı muvaffakiyetli bir operasyon yapıldı. 3. kere taşınan türbe için vatanı satmak

Vatanı satmak kahraman askerlerimizi tehlikeye atmakla olur. Ülkeyi kriz üstüne krize sokmakla olur. Vatanı satmak 1000 yıllık kardeşliği bir arada tutamamaktır. Vatanı satmak yüksek faizle fena yönetimle emeği heba etmekle olur.

Ekonomiyi ve refahı büyütmek vatana hizmet demektir. Sene 1982 1567 dolar. Şu an 11 bin dolar.  Yeterli mi? Değil.

Her seçimde yenilenler sanki gökten yağmur yağıyormuş bunun şeklinde yarabbi şükür diyorlar. Süleyman Şah meselesini herkes gayet iyi biliyor. Kendi yaptığımız bir operasyonla türbenin noktayı değiştirildi. Bu Başbakanlık dönemimden bu güne hazırladığımız projedir.

7 Haziran seçimleri sonucunda bundan sonra yeni bir düzene geçme zamanı gelmiştir.

Türk tipi başkanlık sistemi olmamakta diyorlar. Bal bunun şeklinde olur. ABD'de başka. Meksika'da, Küba'da başka. Rusya'da başka. Fransa'da yarı başkanlık. Bir arı maharetiyle hepsinden alalım ve önümüze bakalım.

Herkesle bu konuyu müzakare edip ilerilere hızla ulaşmalıyız. Dünyada ve bölgemizdeki gelişmelere müsait bir değişim hepimizin yararınadır. Tek parti devrinin hastalıklı yapısını 2015 Türkiye'sine enjekte edilemez.

Çözüm sürecini ciddi bir noktaya getidik.

 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar