Erdoğan: Twitter'i kapattık, kim olursa olsun dinlemiyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kardeşlerim ne dedik? Bu tweeti biz kapatacağız. Tweet'i kapatacağız.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Twitter'i kapattık, kim olursa olsun dinlemiyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kardeşlerim ne dedik? Bu tweeti biz kapatacağız. Tweet'i kapatacağız. Özgürlüklere tahammülsüzlükmüş. Kim olursa olsun dinlemiyorum. Dünya karşımıza dikilse, ülkemin güvenliğini tehdit eden her saldırıya karşı tedbir almak durumundayım." dedi.

Başbakan Erdoğan, Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki Perşembe Pazarı'nda halka hitap etti. Başbakan Erdoğan, meydanlardaki kalabalığın photoshop olduğu iddiasında ilişkin, "Yolsuzluk yapanlara cevap veriyor, hırsızlara cevap veriyor. Bu ülkede 12 yıl öncesine kadar siz vardınız ne yaptınız diyor? Kocaeli’nin CHP’li hırsızlarını biliyoruz diyor. Şimdi utanmadan, sıkılmadan meydanlardaki kalabalığa, coşkuya laf söylüyorlar. Neymiş? Meydan fotoğrafları montajmış. Meydan fotoğraflarıyla photoshop yapılıyormuş. Neymiş? Bu meydanlara başka illerden taşıma insan getiriliyormuş. O zihinleri şunu hiçbir zaman anlamayacak. Millet bizi seviyor be. Bu milletimize sevdalıyız be, millet hükümetine sahip çıkıyor." dedi.

CHP, MHP, BDP ve Pensilvanya seçim önce bir tuzak kurduğunu savunan Erdoğan, "Türkiye için bir kurgu yaptılar. Ne dediler? 'Ortak aday çıkaralım' dediler. Ne dediler AK Parti karşısında o ilde, o ilçede kim güçlüyse hepimiz ona destek verelim dediler. Hükümete her türlü çirkin saldırıyı yapalım dediler. Pensilvanya’daki zat çiftliğinin yanındaki bir yeri satın aldı. Orada montaj fabrikasını kurdu. Orada montajlar yapılıyor. Çok kabiliyetleri yeğenleri varmış. Yeğenleriyle bu işi götürüyor. Hocaefendi ya. Tek ceketi varmış. Nasıl tek ceketse? Buna CHP de sığıyor, MHP’de sığıyor, BDP de sığıyor. Milyarlarca dolarlar da sığıyor, ananaslar sığıyor, rafineriler sığıyor. Sen neyin hocasısın ya? Biz tarihimizde böyle hoca görmedik ya. Maşallah tek odada oturmuş, tek odada. Ya ben senin İstanbul’daki Altunizade’de oturduğun yeri de biliyorum, şuandaki çiftliğini de biliyorum, oradaki villaları da biliyorum. Neyi aldatıyorsunuz? Kimi aldatıyorsunuz kimi? Ufak atın da güvercinler yesin. İşleri güçleri yavuz hırsız sahibini bastırır ya. Hemen montajlarla üzerimize gelmeye başladılar. Aileleri kirlettiler, aileleri parçaladılar, sokakları ateşlere verdiler." ifadelerini kullandı.

Gezi olaylarının perde arkasının açıldığını belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Yayın organlarında yandaş meydanlarında Gezi olaylarını çıkaranlar hakkında bir tane aleyhte yazı bulamazsınız. Çünkü kendileri de bizzat içindeydiler. Şimdi onlar çıkıyor ortaya. Samimi olarak gelen gençlere nasıl saldırıyorsunuz diyorlardı. Nasıl samimiyse. Ellerinde molotof kokteyle samimi. Benim esnafımın, ticaretle uğraşan kardeşimin dükkanını yak yık, samimi. Neresi bunun çevreci? Ağaçları fidanları söktüler ya neresi çevreci? Taksim’i adeta harabeye çevirdiler. Her türlü çirkinliğe başvurdular. Ahlaksızlığı edepsizliği sergilediler. Ama şimdi bakıyorlar millet AK Parti'den uzaklaşmıyor."

"İNANÇ DEĞERLERİ NOKTASINDA NE İSTEDİNİZ DE ALAMADINIZ?"

Hizmet Hareketi’ne eleştirilerini sürdüren Erdoğan, "Bizden ne istediniz de alamadınız? Ne istediniz? Bizden inanç değerleri noktasında ne istediniz de alamadınız? 17 tane üniversiteniz var. Bütün üniversiteleriniz için A’dan Z’ye size destek veren bu iktidar olmadı mı? Okullar kurdunuz destek olan bu iktidar olmadı mı? Açtığınız okullara arkadaşlarımı, beni çağırdığınız da orada devlet başkanlarına size refere eden biz olmadık mı? Biz dershane reformunu bir gün, bir ay, bir sene önce başlatmadık. Aslında 10 yıl önce verdiğim talimattır, halkımız sömürülsün istemiyordum. Buradan sesleniyorum. Dershanelerde olan varsa yavrunuzu çekip alın. 2015 1 Eylül’ünde zaten kapanıyorlar. Ama takviye kursu gerekiyorsa biz hafta sonlarında Milli Eğitim olarak yavrularımıza ücretsiz kursları vereceğiz. Bunların okullarından çocuklarınızı alın. Devletin okulları bize yeter. Haksız rekabeti ortadan kaldıralım. Sen böyle bir iktidara nasıl kalkar da bu şekilde ayaklanırsın ya? Yoksa rantında bir eksilme mi var bunu söyle." diye konuştu.

"HALA NASIL FACEBOOK’U, TWİTTER’İ SAVUNDUKLARINI ANLAMIYORUM"

Sosyal medyadaki yasaklara da değinen Erdoğan, şöyle konuştu: "Şimdi de bu tweet denen olayı kullanıyor. Tweet de ne diyor? Propagandalarını yapmayacağım. Bakanlarıma aynı şekilde. Hakaretler. Kardeşlerim ne dedik? Bu tweeti biz kapatacağız. Tweet'i kapatacağız. Malum medya bize saldırıyor. Neymiş? Özgürlüklere tahammülsüzlükmüş. Kim olursa olsun dinlemiyorum. Dünya karşımıza dikilse, ülkemin güvenliğini tehdit eden her saldırıya karşı tedbir almak durumundayım. Bu Twitter denilen kuruluş bu Youtube bu Facebook. Bunlar aileleri kökünden sarstılar. Bunlarda montaj var. Her yol var. Ben aklı selim sahiplerinin hala nasıl Facebook’u, Twitter’i savunduğunu anlamıyorum. Her tür yalan var buralarda. Kalkıp da yapılmamış şeyleri yapılmış gibi anlatanlara tavır almayacak mıyız? Benim milletime saldıranlara karşı tavır almayacak mıyız? Siz bize bu ehliyeti vermediniz mi, vekaleti vermediniz mi? Ülkemizi karıştıracaklar. Gezi olaylarında bu Twitlerle ne yaptıklarını biliyorsunuz, 17 Aralık’ta neler yaptığını biliyorsunuz. 25 Aralıkta neler yaptığını biliyorsunuz? Duralım mı? Hala seyir mi edelim? Ha şimdi bakıyorsun birileri çıkıyor şunu söylüyor. Herkes Tayyip Erdoğan gibi düşünmek zorunda değil. Ama ben de birileri gibi düşünmek zorunda değilim. Hükümetimize verilen bir irade vardır, bunun gereği neyse biz yaparız. Türkiye’de bir iletişim başkanlığı vardır. Telekomünikasyon işgal altında. Burada her numara yapılıyor. Twitter’a uyarılar yapılıyor. Mahkeme o hesabı kapatmıyor. Kusura bakmasınlar. Neymiş? Batıda şöyle derler böyle derler. Kim ne dersin? Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bizim göbeğimizi birileri kesmeyecek. Dünyada olanları görüyoruz. Batı, Suriye’de 160 bin kişi öldü sesin çıkıyor mu? Tweetlere sahip çıkanlara sesleniyorum, sizin sesiniz çıkıyor mu? Ukrayna’da, Kırım’da olanlar Mısır’da olanlar ortada. Hani, demokrattınız, özgürlükçüydünüz?”

"PİLOTLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM"

Erdoğan, Türk uçaklarının sınır ihlali eden Suriye uçağını düşürdüğünü belirterek, “Bakın bugün 12.15 sularında yine bir haşhaşi, kalktılar bunlar Suriye uçağı bizim sınırlarımızı, hava sahamızı ihlal etti. F-16’larımız kalktı ve bu uçağı vurdu. Niye? Eğer sen benim hava sahamızı ilan edecek olursan bundan sonra bizim tokadımız ağır olacak. Onun için ben Genelkurmay Başkanım başta olmak üzere, silahlı kuvvetlerimizi, o şerefli pilotlarımızı huzurlarınızda tebrik ediyorum. Mesele bu.”
CİHAN

Yorumlar