Erdoğan, Tokat'ta ortak aday İhsanoğlu'na yüklendi

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden CHP ve MHP'nin ortak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirdi. Erdoğan, "İşte şimdi çıkmış adayların bir tanesi ne diyor, Aman Yarabbim, 'Filistin meselesinde...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Tokat'ta ortak aday İhsanoğlu'na yüklendi

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden CHP ve MHP'nin ortak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirdi. Erdoğan, "İşte şimdi çıkmış adayların bir tanesi ne diyor, Aman Yarabbim, 'Filistin meselesinde Türkiye tarafsız kalması gerekir' diyor. Şu hale bak yahu. CHP'nin, MHP'nin adayı bunu söylüyor. İsrail bombaları yağdırıyor, savunmasız insanlar ölüyor, hala 'Filistin meselesinde tarafsız olacaksın' diyor. Bu ne anlayıştır?" dedi.

Erdoğan, Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda partililere hitap etti. Eskiden komşularına karşı ve dış politikada içine kapanmış bir Türkiye olduğunu söyleyen Erdoğan, "Artık böyle bir Türkiye yok. Komşularına karşı, bölgesine karşı, bölgesine karşı, dünyadaki gelişmelere karşı, sessiz, duyarsız bir Türkiye vardı. İşte şimdi çıkmış adayların bir tanesi ne diyor, Aman Yarabbim, 'Filistin meselesinde Türkiye tarafsız kalması gerekir' diyor. Şu hale bak yahu. CHP'nin, MHP'nin adayı bunu söylüyor. İsrail bombaları yağdırıyor, savunmasız insanlar ölüyor, 'hala Filistin meselesinde tarafsız olacaksın' diyor. Bu ne anlayıştır? İşte görev yaptığı yerdeki mantığı da buydu, anlayışı da buydu. Onun için de maalesef girdikleri hiçbir girişmede gelişme, olmuyordu, netice olmuyordu. Biz 'iş bilenin kılıç kuşananın' diyoruz. Bu yola böyle çıktık böyle devam ediyoruz. Kendi gölgesinden, kendi milletinden korkan, uluslararası meselelerde egemen güçlerin arkasına takılıp giden giden bir Türkiye vardı. O eski Türkiye'ydi. Şimdi de eski Türkiye'nin markasıyla dolaşanlar inanıyorum ki bizim milletimizin adayı olamaz. Çünkü bu millete o yakışmıyor." diye konuştu.

"Bu millet içine kapanacak bir millet değil." diyen Erdoğan, "Bu millet komşularındaki zulme, bölgesindeki mezalime sessiz kalacak bir millet değil. Bu millet Gazi Osman Paşa'dan aldığı ilhamla Suriye'ye, Irak'a, Mısır'a Filistin'e, her gün bombalanan mazlumların, gariplerin, şehitlerin diyarı Gazze'ye sırtını dönecek bir millet değildir. Benim dedelerim, atalarım, ecdadım at sırtında Malazgirt'ten yola çıkıp, Avrupa içlerine, Yemen'e, Tunus'a kadar gidecek ama ben yanı başımdaki Irak'ı, Suriye'yi, Mısır'ı, Gazze'yi görmeyeceğim, duymayacağım öyle mi? Evet, ey CHP, ey MHP, siz adayınızla beraber gidin Esed'in yanında oturun. Biz zalimlerle el ele olmayız. O insanlarla biz de görüştük, ortada o zaman bu yoktu. Ama zulüm başladığı anda her şey bitti. Tarih, ecdad, Gazi Osman Paşa'nın aziz hatırası bize bunun hesabını sorar. Tarih boyunca, hakkın, adaletin, barışın, mazlumun ve mağdurun yanında durduk. Allah'ın izniyle yeni Türkiye tarihinde olduğu gibi istikbalinde de inşallah hakkın yanında durmaya devam edecektir."

Strateji, konjonktür ve dengelerden bahsedenler olduğunu söyleyen Erdoğan, "Gazze'den her gün çocuk ölümlerinin sesi geliyor. Batsın sizin şu konjonktürünüz. Irak'ta kardeş kardeşi katlediyorsa batsın sizin bu stratejiniz. Biz vicdanı olan bir milletiz. Her zaman vicdanımızla hareket ettik, her zaman da vicdanımızla hareket edeceğiz. Büyük devlet olmanın gereği neyse her zaman cesaretle onu yapacağız. 12 yılda yaptığımız reformlarla artık yeni bir yola girdi. Bu yol yeni bir yol, ama bu yolda durmak yok yola devam. Türkiye zincirlerini kırdı, prangalarından kurtuldu. Türkiye'yi artık hiç kimse aza mahkum edemez. Hiç kimse Türkiye'ye istikamet çizemez, gündem dayatamaz. Biz büyük bir devlet ve milletiz. Ve bu bölgede ve bu coğrafyada tüm denklemlerde artık biz de varız." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar