Erdoğan, Tekirdağ mitingine katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Sahil Dolgu alanında partisinin mitingine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Tekirdağ mitingine katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Sahil Dolgu alanında partisinin mitingine katıldı. Türkiye'de yaşayan 77 milyonun oynanan oyunu gördüğünü söyleyen Erdoğan, "Sandık üzerinde, demokrasi üzerinde oynana oyunu görüyor ve bu oyuna itiraz ediyor. Meydanlar bu çirkin oyuna itiraz ediyor. Şehirlere girişimizden mitingimizi yaptığımız yere kadar, sokaklar, caddeler, balkonlar, pencereler bu kirli ittifaka itiraz ediyor.” dedi.

Muhalefetin akıllarını Pensilvanya’ya kiraya verdiğini iddia eden Erdoğan, şunları söyledi. “CHP de MHP de artık iradelerini, artık akıllarını Pensilvanya'ya kiraya verdiler. Artık 30 Mart'ta benim milletimi bu hesabı soracak. Ne diyecek biliyor musunuz? 'Yahu arkadaş senin ABD'de ne işin var. Sen vatansever misin? Gel vatanına. Niye kaçtın gittin buradan? Senin suçun falan yoksa niye ABD'de yaşıyorsun. Sene 1999-2014, 15 yıldır sen buralarda yoksun. Ne yapacaksan gel burada yap. Niye kalkıp ta Türkiye’mi karıştırıyorsun yahu. Bakıyorsun ki her kirli oyunun altından sen çıkıyor sun ya.' Ne diyor? Bugüne kadar susmuş iki üç gündür konuşmaya başlamış. Yahu bedduaları kim yaptı, sen yapmadın mı? Ondan sonra geri vitese taktı, 'yok' dedi 'bu Allah'ın gücüne gider' dedi. O kasetleri ne yapacaksın, nereye saklayacaksın. Kendi televizyonları bile yayınladı yahu. Sen değil misin Savaş Ay'la mülakat yapıp 'bugüne kadar bir oy kullandım, şuanda Hz. Cebrail gelse parti kursa ben onun partisine oy vermem' diyen sen değil misin yahu? Hiç endişeniz olmasın dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Biz Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmedik ve bundan sonra da eğilmeyeceğiz, Allah'ın izniyle.”

Başbakan Erdoğan, “Sen ne biçim hocasın yahu? Türkiye'den kaçıp gidiyorsun, istifaen, emekli falan değil ha, birde kendisine o paralel yapı pasaport tezgâhlıyor, o pasaportu alıyor, pasaportla beraber ABD. Bakalım ne kadar orada kalabilecek? Öyle yok, oradan sen ülkemi karıştıracaksın biz de seni bırakacağız, yok öyle 25 kuruşa simit, yok. İşte benim için diyor ya, 'sizin beddualarınız tutmadı. Ameliyat oldu eğer sizin beddualarınız tutsaydı bu gitmişti' diyor. Benim için, dediği ne, uzun adam. Uzun adam gitmeliydi. Yahu biz öyle dualara alıyoruz ki şu Türkiye'deki kardeşlerimin duaları, hele hele Sudan'dan, Suriye'den, Filistin'den, Mısır'dan, dünyanın her yerinden gelen dualar bize yeter. Bize halkımız yeter, bize Hak yeter Hak. Kardeşlerim bu iki parti zaten ruh ikiziydi şimdi Pensilvanya'ya iltihak ettiler. Şunu unutmayın kardeşlerim, 30 Mart seçimlerine artık 12 gün kaldı. Bunların ablaları varmış, sizin kapıları da çaldılar mı? Bunlara şunu söyleyin, 'sizde zerre kadar insaf, utanma ar, haya yok mu? Yahu sizin o hocanız bizim kızlarımızın başını açtırtan değil mi? 'Başörtüsü füruattır' diyen değil mi? sizin hocanız Kestanepazarı'ndayken başka konuşuyordu ama 28 Şubat oldu başka konuşmaya başladı, bu ne iş yahu' diye sorun. Sonra da 'hocanıza söyleyin de partisi kursun, sonra da buraya gelsin, boyunun postunun ölçüsünü alsın.'" ifadelerini kullandı.

Konuşmasından sonra Tayyip Erdoğan, partisinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mustafa Yel'i ve ilçe adaylarını tanıtarak alanda bulunanlara kaşkol ve karanfil dağıttı. CİHAN

Yorumlar