Erdoğan: Sıcak geliyor sıcak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu seçimde eğer AKP birinci parti olmazsa ben genel başkanlığı bırakmaya varım diyorum.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Sıcak geliyor sıcak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu seçimde eğer AKP birinci parti olmazsa ben genel başkanlığı bırakmaya varım diyorum. Ey Kılıçdaroğlu eğer senin partin birinci olamazsa, bırakmaya var mısın? Bırakamaz. Sıcak geliyor sıcak.” dedi.

Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Erdoğan, ne CHP’nin ne de MHP’nin anladığı parti olmadıklarını söyledi. Kendilerinde ayrımcılık olmadığını ileri süren Erdoğan, “Bizde birleştirme var. Biz bunu başardık. Bunu başardığımız için hamdolsun yüzde 50 oyu yakaladık ve ben diyorum ki, siyasi liderlere sesleniyorum. Bu seçimde eğer AKP birinci parti olmazsa ben Genel Başkanlığı bırakmaya varım diyorum. Ben Genel Başkanlığı bırakmaya varım diyorum. Durun, durun sabırlı olun. Diyorum ki bir siyasetçi, bir lider niye partinin başında olur. Partiyi başarıya götürmek için değil mi? Başarılı olmak için değil mi? Şimdi sesleniyorum. Ey Kılıçdaroğlu eğer senin partin birinci olamazsa, 4 yıl oldu Genel Başkan olalı, 4 yılda üç seçime girdin, üç seçimde de arka nal topluyorsun, nal. Şimdi yine nal toplayacak. Ama soruyorum, Genel Başkanlığı bırakmaya var mısın? Bırakamaz. Sıcak geliyor sıcak.” diye konuştu.

Erdoğan, Bahçeli'ye de aynı soruyu yönelterek, şunları söyledi: “Şimdi geliyorum Bahçeli’ye. Ya bildim bileli o koltukta oturuyorsun. Her zaman üçüncüsün. Bundan sonra daha zor durumlar da olabilir ha onu da söyleyeyim. Peki sen yine üçüncü olursan, yine birinci olamazsan burayı bırakmaya var mısın? Kardeşlerim bırakamaz, bırakamaz. MHP’ye gönül veren kardeşlerime söylüyorum. Sizi bir yere götüremez bunlar. Bu zihniyet sizi bir yere götüremez. Gelin el ele verelim. Vatanını, milletini seven şu AKP çatısı altında toplanın ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaralım. İnşallah 2023 dünyada bizim ilk 10 içerisinde olduğumuz yıl olacak. Cumhuriyetimizin 100. Yılı böyle bir yıl olacak inşallah.” CİHAN

Yorumlar