Erdoğan: Seçim sonuçlarını medyadan değil kendi elemanlarımızdan alacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partililere seslenerek sandıklara sahip çıkmalarını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Seçim sonuçlarını medyadan değil kendi elemanlarımızdan alacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partililere seslenerek sandıklara sahip çıkmalarını istedi. Erdoğan, “Sandıklara sahip çıkacağız, namusumuzdur. Ve tutanakları almadan sandıklardan ayrılmayacağız. Hemen anında o imzalı tutanaklarımızı ilçe merkezlerimize bildireceğiz. Biz medyadan ya da ajanslardan neticeleri almayacağız. Kendi elemanlarımızdan alacağız.” dedi.

Seçimlere sayılı günler kala mitinglerini sürdüren AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Silivri'de konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Kadir Topbaş ve eşi Emine Erdoğan'da Silivri mitinginde Başbakan'a eşlik etti. Seçimlerin önemine dikkat çeken Erdoğan, “30 Mart akşamı sandıkta bunlara öyle bir demokrasi dersi verin ki bir daha belini doğrultamasınlar. Bizim yolumuz sandıktan geçer, CHP ve MHP'nin yolu hakaretten geçer. Birilerinin yolu da Pensilvanya'dan geçer. 11 gün kaldı. Bizim ablalarımız burada. Birilerinin ablaları varmış. Bizim de ablalarımız var. 11 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Onların ağabeyleri varmış bizim de ağabeylerimiz var. Buradalar. 11 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Çıkmışlar diyorlar ki AK Parti yolsuzluk iktidarıdır. Bunlarda montaj var, takiyye var, yalan var, iftira var, fitne var, fesat var. Aileleri böldüler aileleri. Milleti parçaladılar. Ayrımcılığın daniskası bunlarda. Bu oyun 30 Mart günü bozuluyor. 2 yıl önce Pensilvanya’daki zata haber gönderdim. Türkçe Olimpiyatlarında dedim ki çık gel, bak bu millet sizi özlüyor. Suçun yok çık gel. Niye gelmiyor, vatanseversen gel. Bu milleti seversen gel. Ama o bu milleti maalesef parçalamak için fitne fesat üretiyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’ü işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Bunların yolsuzluk klasörleri var. CHP'den ihraç ettiler, şimdi getirdi büyükşehir adayı yaptı. Bu nasıl iştir ya. Partiden yolsuzluk yaptı diye ihraç edip sonra aday yapıyorsunuz. Sahte gülücüklerle oy alınmaz. Samimiyet gerekir, dürüstlük gerekir."

Seçim sandıklarından görevli AK Partililere seslenen Erdoğan, “Sandıklarda kuş uçurtmayacaksınız. Sandıklara sahip çıkacağız, namusumuzdur. Ve tutanakları almadan sandıklardan ayrılmayacağız. Hemen anında o imzalı tutanaklarımızı ilçe merkezlerimize bildireceğiz. İlçe merkezlerimizde il merkezimize bildirecek. Ve inşallah biz medyadan ya da ajanslardan neticeleri almayacağız. Kendi elemanlarımızdan alacağız. Tıpkı 1994’te İstanbul Büyükşeir Belediyesi’ni kazandığımız gece gibi.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar