Erdoğan: Saldırıların hedefinde millet var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisine ve hükümetine karşı yapılan saldırıların asıl hedefinin milli irade ve millet olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Saldırıların hedefinde millet var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisine ve hükümetine karşı yapılan saldırıların asıl hedefinin milli irade ve millet olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, Sakarya'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, Kent Meydanı'ndaki mitinge gelişinde milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Ellerinde çiçeklerle Başbakan'ı karşılayan çocuklar, sahneye çıkarak çiçekleri Erdoğan'ın üzerine attı. Erdoğan da kendisini çiçek yağmuruna tutan çocukları tek tek öptü.

Kent Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde partililere hitap eden Erdoğan, konuşmasına Sakarya Milletvekili Doç. Dr. Ayşenur İslam'ı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na getirdiklerini hatırlatarak başladı.

Geçen haftaki Karadeniz ziyaretleri ve Pakistan'da aynı coşkuyla karşılandıklarını belirten Erdoğan, son günlerde kendilerine karşı bir operasyon yapıldığını söyledi.

Operasyonun bir yolsuzluk operasyonu olmadığını ve farklı maksatlar olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bunlar minareyi çaldılar, şimdi kılıfını hazırlıyorlar. Burada çok çirkin, tehlikeli içinde ajanlık, casusluk ve ihanet olan son derece tehlikeli niyetler var. Türkiye üzerine bir tasarım yaptılar, bir tuzak hazırladılar, kirli bir oyun kurdular. Yolsuzluk süsü vererek, milli iradeyi, milleti, büyük Türkiye'yi, yeni Türkiye'yi hedef aldılar. Bunu yaparken, üzülerek ifade ediyorum, benim vatandaşlarını, kurumlarını, polisini, hakimini, savcısını, siyasetçisini medyasını, sermayesini kullandılar. Yolsuzluk, manşetleriyle, yolsuzluk iddialarıyla, iftiralarla, kara kampanyalarla, asıl niyeti ve maksadı gizlemeye çalışıyorlar. Şunu bilmenizi istiyorum. 27 Mayıs 1960'da merhum Menderes hükümetini, onu düşürmek için de işte aynı bu yöntemleri kullandılar. Hatırlayın, kaos görüntüsü oluşturup, işte aynen bu yöntemlerle darbeye zemin hazırladılar. 28 Şubat'ta merhum Erbakan'ı hükümetten uzaklaştırmak için bugün yaptıklarının aynısını yaptılar. Şu anda işte bu tuzakların bir benzeri sahneleniyor. Ama bu kez Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye artık bu oyunları yutmuyor, bu oyunları görüyor. Türkiye artık bu tuzakları bozuyor. Türkiye'de artık istedikleri gibi operasyon yapamıyor, milleti yok sayıp Türkiye'ye istikamet çizemiyorlar."

Anayasa'nın 138. maddesinin sadece siyasetçiler ve yürütme için değil yargı için de çalıştığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: "Kimse kalkıp da yargılama sürecini baskı altına alamaz. Eğer bunu yapan herhangi bir kurum olduğu zaman onlar da bu işin bedelini ödemek zorunda. Nasıl sorar? Onun soruşturma ve sorgu şekli farklı. Bakın şu noktanın altını çiziyorum. Son 11 gündür devam eden saldırı sadece hükümete ve AK Parti'ye yönelik saldırı değil. Bu saldırının hedefi milli irade ve millettir."
CİHAN

Yorumlar