Erdoğan: Partimizden ayrılanlara iş takiplerinde gereken tavrı koyun

AK Partili belediye başkanlarına hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bize afra tafra yapan, partimizle milletvekili seçilen veya belediye başkanı seçilen, ondan sonra partimizden istifa etmek suretiyle ayrılanlara karşı da herhangi bir iş...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Partimizden ayrılanlara iş takiplerinde gereken tavrı koyun

AK Partili belediye başkanlarına hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bize afra tafra yapan, partimizle milletvekili seçilen veya belediye başkanı seçilen, ondan sonra partimizden istifa etmek suretiyle ayrılanlara karşı da herhangi bir iş takiplerinde şunda bunda arkadaşlar gereken tavrı kendilerine koymalısınız. Bunlar semtinize dahi uğrayamamalı." dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu. 30 Mart seçimlerini kazanmış AK Partili belediye başkanlarına seslenen Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde Hizmet Hareketi’ni hedef aldı. Erdoğan, "Hizmet kuruluşu maskesi altında 35-40 yıldır bu topraklardan beslenen bu toprakların emeğinden alın terinden, evlatlarının aklından beslenen bir örgüt Türkiye'ye yönelik saldırının taşeronu olmuş, Türkiye'ye en büyük ihaneti yapmıştır. Basına açık bir toplantıda sesleniyorum, sizden bunu özellikle de istiyorum.” şeklinde konuştu.

"AYNI KIBLEYE BİLE YÖNELMİYORLAR"

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bizim beldelerimizde, ilçelerimizde temiz kardeşlerimiz hizmet ediyor diyerek bu örgüte destek verdiler, gönül verdiler. Sadaka, zekat verdiler, kurbanlarını verdiler. Ama örgütün tepesi ile tabanı aynı istikamete bakmıyor. Hatta aynı kıbleye bile yönelmiyor. Taban doğru istikamete bakarken tepe yönetimi çok farklı istikametlerde ikbal arıyor. Türkiye'nin milli kurumlarına, değerlerine ve projelerine açık açık taarruz ettiler. Güya hedefi hizmet, hedefi eğitim olan bu örgüt MİT müsteşarı ile niye bu kadar ilgilenir. Sen cemaat misin, örgüt müsün? Polisler görevden alınıyor veya bir yerlere tayin ediliyor, bakıyorsun bunların yayın organlarında filanca alındı, filanca yere sevk edildi. Sen emniyet teşkilatının gölge yönetimi misin? Sana ne ya. Sen mi bunları atayacaksın. Ha demek ki bunlar bu işin içerisinde işte bu kadar var, bunu gösteriyor. Bu hassasiyete bizim de o denli bakmamız lazım. Şu anda bazı belgeler yayınlanıyor. Belgeler yayınlandığı ertesi gün bakıyorsunuz bunların malum medyası bu yanlış diyor. Ondan sonra tekrar ortaya konulunca da kendisi okumuyor. Çünkü bunlarda takiye meşrudur, yalan meşrudur, iftira meşrudur.”

"TÜRKİYE'Yİ ÇÖKERTME MÜCADELESİ İÇİNDE"

Recep Tayyip Erdoğan, "Hedefinin insan yetiştirmek olduğunu söyleyen bu örgüt, artık cemaat demiyorum bunlara, siyasetin içine nasıl bu kadar içine girer? Siyaseti dizayna etmeye nasıl bu kadar cüret eder? Anadolu’da saf temiz insanların alın teriyle yükselmiş böyle bir örgüt nasıl olur da kendi ülkesinin büyük projelerine, kazanımlarına saldırı düzenleyebilir. Yargı içinde emniyet içinde kendi paralel yapılanmasını kurarak bir cemaat nasıl olur da bir ülkeyi çökertmenin, yıkmanın mücadelesi içine girebilir.” diye konuştu.

"HAKKIMDA 245 DAVA AÇILDI"

Kendisiyle ilgili 245 dava açıldığını söyleyen Erdoğan, "Şimdi ne olacak? Duracak mıyız? Yola çıkarken söyledik. Biz kefeni giyerek bu yola çıktık. 245 değil 2 bin 450 tane de açsalar yine bu yolda devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

"BUNLAR SEMTİNİZE DAHİ UĞRAYAMAMALI"

Erdoğan, belediye başkanlarına şu çağrıyı yaptı: "Ben belediye başkanlarımdan artık şunu istiyorum; bunlara verilmiş ne kadar yer varsa, bina varsa bunların hepsinin hukuk ve demokrasi içinde tek tek geri alınmasını istiyorum. Bu benim için ne denli bir sorumluluksa sizler için de aynı denli sorumluluktur. Bize afra tafra yapan, partimizle milletvekili seçilen veya belediye başkanı seçilen, ondan sonra partimizden istifa etmek suretiyle ayrılanlara karşı da herhangi bir iş takiplerinde şunda bunda arkadaşlar gereken tavrı kendilerine koymalısınız. Bunlar semtinize dahi uğrayamamalı. Bunların da işveren örgütleri var. Yıllar yılı biz bunların samimiyetlerine güvendik ve bu samimiyetin gereği olarak da hukuk içerisinde gereken desteği verdik. Ama bundan sonraki süreçte bunlar asla bizden bu istikamette de destek görmemeli. Bu ülkenin başbakanına, bakanlarına, milletvekillerine bu denli saldırıda bulunanlar tabi ki hukuk içinde bunların karşılığını görecek.”

BDP İLE İTTİFAK YAPILDI İDDİASI

Erdoğan’ın son iddiası 'BDP ile ittifak yapmak' şeklinde oldu: "Düşünebiliyor musunuz 30 Mart'ta gittiler CHP ile MHP ile BDP ile ittifak yaptılar. Kapı kapı dolaşıp bu partilere oy istediler. Yeter ki AK Parti orada kazanamasın. Ankara ve İstanbul'da ve başka şehirlerde bu örgüt aday belirliyor, CHP ve MHP de bu örgütün adayını kabullendi. Örgüte itaat etti. Bu örgütle birlikte 30 Mart'ta gereken cevabı aldılar. Aynı paslaşma şu anda da devam ediyor. CHP Genel Müdürü Pensilvanya'nın eline tutuşturduğu iftira malzemesini utanmadan sıkılmadan yüzü kızarmadan kürsülerde papağan gibi tekrar ediyor. Hala Pensilvanya'nın dizinin dibinden kalkmadı. Pensilvanya sadece dizilere değil CHP ve MHP'ye de senaryo yazıyor. Bu dizilerinde oynatıyor. Dün çıkmış kürsüden bir takım telefon numaralarını açıklıyor. Yahu sen CHP'nin genel müdürü müsün? Sen telefonları yürüten sekreterya mısın? Başkasının numaralarından sana ne ya. İnanın kendi tel numarasını sorsanız söyleyemez. O evi Kağıthanede, Kağıthane’ye Kağıttepe diyenden ne olur?"

CİHAN

Yorumlar