Erdoğan: Onlar avucunu yalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Şimdi bunun üzerinde bazıları operasyon yapmak istiyor, kusura bakmasınlar. Onlar avucunu yalar." dedi. Erdoğan, Samsun Canikli'deki programının ardından Tekkeköy'de...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Onlar avucunu yalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Şimdi bunun üzerinde bazıları operasyon yapmak istiyor, kusura bakmasınlar. Onlar avucunu yalar." dedi.

Erdoğan, Samsun Canikli'deki programının ardından Tekkeköy'de halka hitap etti. "İnşallah 10 Ağustos'ta milletim bu görevi bizlere tevdi ederse, bizlere verirse bizim cumhurbaşkanlığı sürecimiz inşallah bir sorumluluk bilinci içerisinde çok daha farklı olacaktır." diyen Erdoğan, "Çünkü bizler cumhurbaşkanlığı makamını sadece oturalım dinlenelim, uluslararası diplomatik görüşmeler yapalım, böyle bir makam olarak görmüyoruz. Biz Tekkeköy'ün yollarını da takip edeceğiz, İstanbul'un Boğaz Köprüsü'nü de takip edeceğiz, denizin altından giden tünelleri de takip edeceğiz." diye konuştu.

"ONLAR AVUCUNU YALAR"

Afyonkarahisar'dan yola çıkarken tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dediklerini kaydeden Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Şimdi bunun üzerinde bazıları operasyon yapmak istiyor, kusura bakmasınlar. Onlar avucunu yalar. 780 milyon metrekareyle tek vatan. Kimse hesap içine girmesin. Eğer hesap içine girerlerse yanılırlar."

Siyaset yolunda zaman zaman bölücü terör örgütü mensuplarının Türk bayrağına karşı yaptıkları saygısızlıkları gördüklerini kaydeden Erdoğan, "Takipçisiyiz. Yakalanıp içeri alınanlar var. Bundan sonra yapanlar bedelini ağır öderler. Nitekim geçenlerde Gaziosmanpaşa'da olanı gördünüz. Eğer böyle bir şeye tevessül ediyorlarsa faturasını ödemeye de razı olacaklar. Çünkü bu bayrak şehidimizin simgesidir. Kanıyla, bağımsızlığın işareti hilaliyle, şehidimizin ifadesi yıldızıyla bayrağımız çok anlamlıdır. Bunlara 10 Ağustos'ta sandıkta bir de demokratik bir ders verelim diyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Başbakan Erdoğan'a şehrin sembolik anahtarını hediye etti. CİHAN

Yorumlar