Erdoğan onay verdi, Özel lağvetti

Devlet sırlarının deşifre olma tehlikesine karşı Genelkurmay Başkanı Özel'in, Seferberlik Tetkik Kurulu'nu lağvettiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan onay verdi, Özel lağvetti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast ihbarı bulunduğu iddiasıyla Hakim Kadir Kayan'ın Kozmik Oda'ya girerek tetkik yaptığı Seferberlik Tetkik Kurulu'nun (STK) Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel çağında lağvedildiği ortaya çıktı. Özel'in kozmik sırların dışarıya çıkarılması anlamında bir girişimi olmadığı, aksine, mahkeme kararıyla istenen kayıtların deşifre olması tehlikesine karşı tedbir alarak, 16 Seferberlik Tetkik Kurulu'nun faaliyetine son verdiği öğrenildi.

AÇIĞA ÇIKMASIN DİYE

Hakim Kadir Kayan'ın Kozmik Oda'daki incelemesi esnasında saptama ettiği ve harddiske kaydedilen belgelerin 25 Şubat 2013 tarihinde mahkeme sebebi ile istenmesi üzerine, adli emanette tutulmak kaydıyla verilen dijital kayıtların sızma olasılığına karşı Genelkurmay Başkanı Özel birtakım tedbirler aldı. Kozmik bilgiler kışladan çıkınca Özel Paşa, eski adıyla Özel Harp Dairesi'nde vazife saha sivillerle ilgili bilgiler deşifre olmasın diye STK'ları Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) kararıyla kapattı. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşerek bu kararı saha Özel, cemiyet içerisinde vazife oluşturan STK üyelerinin açığa çıkmasının önüne geçti.

4 YENİ MERKEZ KURULDU

Savaş çağında gayri nizami savaş için örgütlenen STK'ların başta hudut yerleri olmak üzere Türkiye genelindeki sayısının 16 bulunduğu ve 2013 Kasım'ındaki YAŞ toplantısında bunları lağvetme kararının alındığı öğrenildi. YAŞ'taki karar sonrası Türkiye çapında faaliyetlerine son verilen STK'ların yerine sırf hudut bölgelerinde olmak üzere kısıtlı sayıda askeri personelin vazife yaptığı 4 yeni merkez oluşturuldu.

ASKERİ TESİSLERE ÇEKİLDİ

STK'lar askeri tesislerin dışında ve sivil bölgelerde teşkilatlanıp vazife yaparken, oluşturan 4 yeni birimin askeri garnizonlarda çalıştığı öğrenildi. Bu yeni kurulan birimlerin daha önceki STK'larla herhangi bir benzerliği bulunmuyor. Bu birimler sırf hudut ötesine yapılacak harekata yönelik çalışmalar yürütüyor. Buralarda 3 yahut 4 personel askeri üniformayla vazife yapıyor. Bu birimlerin yapısı ise Şırnak-Silopi'de konuşlu Özel Kuvvetler Harekat Üssü gibi irtibat merkezlerine benziyor.

BEYAZ SİYAH TURUNCU

Beyaz Kuvvetler-(Pasif kuvvetler): İstihbarat toplamakla yükümlü. gereksinim şeklinde aktif duruma getiriliyor.

Siyah Kuvvetler-(En seçkin üyeler): Silah kullanma yetkileri var. Toplumda tesirli isimler.

Turuncu Kuvvetler- (Beyaz ve Siyah kuvvetler içerisinde bir statü): İstihbarat toplamakla yükümlüler. Gerekli durumlarda silah verilebilen kişiler.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar